Canada Only

Florida’s vliegvelden en themaparken gaan langzaam weer open; Ian trekt als storm naar New York

Florida - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De luchthavens van Orlando en Tampa zijn weer bereikbaar. Men adviseert reizigers desondanks om contact te zoeken met hun luchtvaartmaatschappij.

Het enige grote vliegveld in Florida dat nog altijd dicht is, is Southwest Florida International Airport. Deze luchthaven ligt dan ook in een van de zwaarst getroffen gebieden: de stad Fort Myers.

Verwacht wordt echter dat een beperkt aantal vluchten op woensdag 5 oktober weer kan vertrekken en landen.

Themaparken

De themaparken van Disney World in Orlando zijn sinds 30 september weer open. Dat geldt ook voor het winkel- en entertainmentcomplex Disney Springs en de meeste hotels.

Sommige accommodaties zijn nog steeds dicht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Treehouse Villages van Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa. Deze heropenen op maandag 3 oktober.

Disney’s Fort Wilderness Resort & Campground is vooralsnog gesloten. Een eventuele heropeningsdatum is nog niet bekend.

Universal Orlando Resort

De pretparken van het Universal Orlando Resort zijn ook weer geopend als gebruikelijk. De Halloween Horror Nights zijn daar eveneens hervat.

Sanibel Island

Elders in Florida is men druk bezig met het inventariseren van de geleden schade. Het populaire eiland Sanibel Island is bijvoorbeeld compleet van het vasteland gescheiden door beschadigingen aan de enige toegangsweg: de Sanibel Causeway.

Het dodenaantal nadert inmiddels de tachtig, zo melden verschillende Amerikaanse media. Er worden ook nog zo’n tienduizend mensen vermist, al stellen autoriteiten dat dit waarschijnlijk personen betreft die al die tijd in schuilkelders hebben gezeten.

New York

Hurricane Ian is inmiddels flink afgezwakt en trekt als een storm richting onder meer New York, New Jersey en Washington DC. Bewoners daar maken zich op voor zware wind en regenval.

Bron: CNN en The New York Times

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen