Canada Only

Florida: ‘Wij willen het hele jaar door alléén zomertijd’

Key Largo
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Voor de weersomstandigheden maakt het weinig uit, maar ook in Florida gaat de klok twee keer per jaar voor- en achteruit. Tot nu – als het aan Florida zelf ligt. Ze willen één tijd voor het hele jaar.

Het voorstel heeft de fraaie naam Sunshine Protection Act en is al door de ‘Eerste en Tweede Kamer van Florida’ heen. Daarin staat simpelweg dat de staat de klok niet langer hoeft te veranderen. In plaats daarvan krijgt Florida het hele jaar één tijd. Geheel in Florida-stijl wordt dan natuurlijk de zomertijd.

Panhandle

Een andere wijziging heeft te maken met de Florida Panhandle. Dit noordwestelijke deel van Florida hanteert nu nog Central Time – zeven uur tijdsverschil met Nederland. De Panhandle zou dan ook Eastern Pacific Time krijgen, waardoor het ook daar zes uur vroeger wordt.

Het voorstel moet nu nog worden goedgekeurd door Elaine Chao, de Amerikaanse minister van transport. Mocht het allemaal doorgaan, dan wordt Florida de derde staat van Amerika waarin een standaardtijd wordt gehanteerd. De andere twee staten zijn Hawaii en Arizona.

Key Largo
VISIT FLORIDA