Afrika OnlyCanada Only

Zó bezoek je Florida’s allermooiste natuurgebied: Dry Tortugas National Park

Dry Tortugas National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit fenomenale park wordt compleet omringd door felblauw water en is de ultieme definitie van de term subtropisch. Er is alleen één probleem: het ligt op ruim honderd kilometer van Key West – middenin de Golf van Mexico.

Everglades National Park en Biscayne National Park zijn arguably de twee bekendste nationale parken van de staat Florida. Maar wie bereid is ietsje verder te reizen voor zijn of haar dagelijkse dosis National Park, vindt in Dry Tortugas wellicht iets van zijn of haar gading…

[themify_layout_part id=34024]

Wat is Dry Tortugas National Park?

Dry Tortugas National Park ligt op meer dan 112 kilometers ten westen van het stadje Key West. Het eiland wordt geheel omringd door turquoise wateren en huisvest talloze witte stranden om je handdoek op uit te rollen.

Centraal op het eiland staat Fort Jefferson. Dat is – niet geheel verrassend – een oud fort, maar ook het grootste bakstenen gebouw van het westelijk halfrond.

Het park staat echter met name bekend om zijn uitstekende snorkelmogelijkheden. Dat komt doordat je dan zicht hebt op een levend koraalrif. Duiken kan ook, maar daar is vanzelfsprekend meer ervaring voor nodig.

[themify_layout_part id=33973]

Hoe kom ik in Dry Tortugas National Park?

Het verbaast je inmiddels waarschijnlijk niet meer, maar Dry Tortugas National Park is niet makkelijk te bereiken. Dat kan simpelweg op slechts twee manieren: per veerboot óf per zeevliegtuig.

Per veerboot

De veerboot heet Yankee Freedom II. Hij vertrekt op gezette tijden vanaf de terminal op 100 Grinnell Street in Key West. Het boarden begint om 07:30. Je komt dan om 10:15 aan bij Fort Jefferson.

Je verlaat het eiland om 15:00 en bent om 17:15 weer terug in Key West.

[themify_layout_part id=37739]

Per zeevliegtuig

Seaplane Adventures is Florida’s enige organisatie met toegang tot Dry Tortugas National Park. Ze vertrekken ’s ochtends én ’s middags richting het verlaten nationale park.

Een trip van een halve dag duurt in totaal vier uur en kost je $361 per persoon. Een excursie van een hele dag kost $634 en neemt in acht uur in beslag. 

Niet goedkoop, wél uniek.

Bron: VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=34047]