Canada Only

We maakten een roadtrip langs alle filmlocaties uit Forrest Gump

Foto: Anneloes Keunen en Fair use
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en dat bracht ons naar allerlei toffe en unieke bestemmingen in het Amerikaanse Zuiden. Lees verder voor de exacte adressen en meer informatie over Forrest Gump kijken.

De meeste fans van reizen naar de Verenigde Staten zijn ook liefhebbers van de film Forrest Gump uit 1994.

Dat is niet vreemd. De film, waarin Tom Hanks de zwakbegaafde Forrest speelt die ondanks zijn beperkingen de volledige geschiedenis van de VS beïnvloedt, is Amerika ten voeten uit.

Omdat het ook een van onze favoriete films is, besloten we dat we weleens wilden zien waar Forrest Gump exact is opgenomen.

Het is onmogelijk om alle filmlocaties te bezoeken, want de makers hebben in zo’n beetje iedere staat opnames gemaakt. Maar er is één bestemming die zichzelf mag omschrijven als dé Forrest Gump-staat: South Carolina.

Inderdaad. Ondanks het feit dat Forrest volgens de film uit Alabama komt, zijn verreweg de meeste opnames in South Carolina gemaakt. Kunnen we verder ook niet zoveel aan doen.

🇺🇸 Lees ook De meest muzikale straten van Amerika

Onze reis langs alle filmlocaties begon echter in Savannah, Georgia.

Op Chippewa Square, om precies te zijn. Dit is het park waarvandaan Forrest zijn levensverhaal oplepelt aan mensen die toevallig naast hem zijn gaan zitten.

Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen

Het bankje waarvandaan Forrest zijn verhaal doet, staat er helaas niet meer. Deze is verplaatst naar het Savannah History Museum. Zien? Dat kan. Het adres is 303 Martin Luther King Jr. Boulevard in Savannah, Georgia.

De eerste stop lag wél in South Carolina… | Forrest Gump kijken

In het stadje Beaufort. Daar zijn namelijk relatief veel scenes opgenomen. Check de volgende foto’s. Als je Forrest Gump een béétje kent, moeten ze je bekend voorkomen…

Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen
Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen
Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen

De eerste foto is gemaakt op de Beaufort Memorial Bridge in Beaufort, South Carolina. Dit is de plek waar Forrest tijdens zijn mythische hardlooptocht de Mississippi River oversteekt. Klein verschil: in de werkelijkheid gaat deze brug helemaal niet over de Mississippi.

De middelste foto is het veld waarvan Forrest het gras maait. Dit veld maakt deel uit van het Basil Green Sports Complex. Het adres is 1500 Rodgers Street in Beaufort, South Carolina.

De onderste foto functioneert in de film als het huis van Bubba. Het adres: 145 Alston Road in Beaufort, South Carolina.

Next stop: de Gay Fish Company op St. Helena Island in South Carolina.

Dit is de plek waar Forrest zijn boot Jenny koopt en doopt. Fun fact: de Gay Fish Company leverde ook alle garnalen die tijdens de filmopnames zijn gebruikt. Het adres is 1948 Sea Island Parkway in St. Helena Island, South Carolina.

Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen

Vanaf de Gay Fish Company was het een klein stukje rijden naar Hunting Island State Park. | Forrest Gump kijken

Dit natuurgebied werd gebruikt als opnamelocatie voor alle Vietnam-scenes.

Inderdaad: de makers zijn helemaal niet naar Vietnam gegaan. De natuur van South Carolina volstond.

Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen

Vanuit Hunting Island State Park reden we naar een minder bevolkt deel van South Carolina.

Naar het plaatsje Yemassee, om precies te zijn. Daar vind je een bekende kerk:

Forrest Gump kijken
Foto: Anneloes Keunen

De kerk is in het echt de McPhersonville Church waar Forrest bidt voor een betere garnalenvangst. Het adres: 155 County Road S-25-286 in Yemassee, South Carolina.

De laatste stop tijdens onze Forrest Gump-trip was Varnville… | Forrest Gump kijken

…want Forrest mag dan uit Greenbow, Alabama komen: in de werkelijkheid bestaat Greenbow helemaal niet. Varnville wel, want daar zijn alle scenes in het zogenaamde Greenbow opgenomen:

Foto: Anneloes Keunen
Foto: Anneloes Keunen
Foto: Anneloes Keunen

Zelf zien? Stel je GPS in op de Main Street in Varnville, South Carolina.

Heb je zelf plannen om zo’n roadtrip te doen? Stuur gerust een mailtje naar redactie@AmerikaOnly.nl als je vragen hebt!

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South.