Canada Only

Dit is Forrest Gump Point: de beste plek voor een foto van Monument Valley

Forrest Gump Point - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Forrest Gump Point is misschien wel het meest iconische uitkijkpunt van het Amerikaanse Westen. En gezien je hier ook bestemmingen als Bryce Canyon en Grand Canyon National Park vindt, wil dat best wat zeggen…

Antelope Canyon. Zion National Park. Yosemite National Park. Het stikt in het Amerikaanse Westen van de fenomenale natuurgebieden die je óóit in je leven moet hebben gezien.

Eén van onze absolute favorieten in dit deel van The States? Dat is Monument Valley.

Deze schitterende vallei ligt precies op de grens van de staten Utah en Arizona en wordt beheerd door de Navajo-indianen. Het karakteristieke, roodoranje landschap en de unieke rotsformaties maken dit een van de mooiste bestemmingen op aarde.

Niet overslaan tijdens je roadtrip door het Amerikaanse Westen, dus.

Forrest Gump Point - Unsplash
Boy Tijbosch |

Wat is Forrest Gump Point?

Wie fan is van reizen naar The States, is ongetwijfeld bekend met de film Forrest Gump. Hierin speelt de zwakbegaafde Forrest, gespeeld door Tom Hanks, een cruciale rol tijdens verschillende Amerikaanse gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis ingrijpend hebben gewijzigd.

Tussentijds begint Forrest ook aan een abrupte hardloopsessie door heel Amerika van drie jaar, twee maanden, veertien dagen en zestien uur.

Dat komt tot een net zo abrupt einde in Monument Valley. De exacte plek waar Forrest stopt met rennen wordt nu dus aangeduid als Forrest Gump Point – of Forrest Gump Hill.

Hiervandaan heb je een uitmuntend uitzicht op misschien wel de mooiste rotsformaties van Monument Valley: de West en East Mitten Buttes.

Waar vind ik Forrest Gump Point?

Het punt ligt grofweg halverwege de enige hoofdweg die door Monument Valley loopt. Dat is Highway 163.

Wie van Bluff, Utah naar Kayenta, Arizona rijdt – of andersom – passeert Forrest Gump Point vroeg of laat sowieso. Je kunt Forrest Gump Point echter ook in je GPS invoeren. Zo weet je zeker dat je er niet voorbij rijdt.

Fun fact: officieel ligt Forrest Gump Point niet in Monument Valley, maar in Mexican Hat County. 

Forrest Gump - Unsplash
Boy Tijbosch |

Wat is de beste tijd om hier te stoppen?

Wil je ook een fotootje maken van Monument Valley vanaf dit punt? Zorg er dan voor dat je in de ochtend komt.

Dat heeft twee redenen. 

Reden één: zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is dit een uiterst populair plekje onder toeristen. Wie in de ochtend komt, is de grootste drukte voor.

Reden twee: de West en de East Mitten Buttes zijn dan het beste te zien. Dit omdat ze later op de dag in de schaduw staan. Thank us later.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen