Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Main Streets, muurschilderingen en knusse koffiezaakjes: welkom in Franklin, Massachusetts

Anneloes Keunen
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

We ontdekten tijdens onze roadtrip door New England een aantal er-rug toffe plaatsjes die een ander Amerika lieten zien dan we gewend waren. Franklin, Massachusetts bijvoorbeeld: een echte aanrader.

Laten we beginnen met stellen dat een roadtrip door New England in de herfst een absolute must-do is.

Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats door alle bomen, planten en struiken die tijdens het najaar de welbekende rode, oranje en gele tinten aannemen. De zogenoemde Fall Foliage, zeg maar. En dat ziet er geweldig uit.

De meeste reizigers trekken hiervoor naar bestemmingen als Acadia National Park in Maine of de Green Mountains in Vermont. Een onderbelichte regio om herfstkleuren te zien, is echter MetroWest Boston.

MetroWest Boston verwijst naar de streek die grofweg tussen Boston en Worcester in ligt en zowel natuurgebieden als knusse stadjes huisvest.

🇺🇸 Lees ook We sliepen in een van Amerika’s oudste hotels. Dit vonden we ervan!

Wat is Franklin, Massachusetts?

Franklin is een goed voorbeeld van zo’n stadje. Het is een plaats waar iets meer dan dertigduizend Amerikanen wonen en waar je goed ziet hoe het dagelijkse leven in het oosten van The States eruit ziet.

Een quintessential New England town, aldus het lokale bezoekerscentrum.

Massachusetts
Boy Tijbosch

Wat kan ik hier doen?

Het unieke aan Franklin is echter dat deze plaats is aangewezen als een Historic District én een Cultural District.

Die historische uitverkiezing heeft Franklin grotendeels te danken aan de aanwezigheid van de Franklin Public Library. Het is de oudste bieb van het land en sommige boeken die je hier vindt, zijn ooit gedoneerd door de wijlen ex-president Benjamin Franklin. En inderdaad: daar heeft Franklin ook zijn naam aan te danken.

De Red Brick School ligt eveneens in Franklins Historic District. Het is volgens sommigen het oudste schoolgebouw van het land, hoewel daar discussie over bestaat.

Voor het culturele deel van Franklin moet je aan Central Street zijn. Je ziet hier verschillende toffe muurschilderingen die het centrum erg opfleuren. Leuk om te zien.

Boy Tijbosch

Koffiezaakjes

Het centrum van Franklin is ook een ideale plaats om te stoppen voor een ontbijt, lunch of koffietje. Wij vonden de Birchwood Bakery & Kitchen erg leuk: een moderne zaak voor een hip en bovenal gezond ontbijt.

Zijn unieke koffiesoorten meer je ding? Rij dan door naar Rhapsody’s Victorian Coffee House. Dat is een coole zaak gevestigd in een historisch pand waar je terechtkunt voor onder meer Lavender Lattes.

Massachusetts
Boy Tijbosch

Hoe kom ik in Franklin, Massachusetts?

Franklin is goed te combineren met een bezoek aan Boston. Het is vanuit deze stad minder dan een uur rijden naar dit plaatsen.

Het is ook een aanrader om Franklin te combineren met plaatjes in de omgeving, zoals het historische Plymouth en de gezellige stad Newport in Rhode Island.

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.