Afrika OnlyCanada Only

Wijnhuizen, boetiekjes en pittoreske landschappen: welkom in Fredericksburg, Texas

Pierce Ingram via Travel Texas
Michelle de Vos

Michelle de Vos

In het hart van Texas Hill Country ligt het kleine stadje Fredericksburg, met een unieke Duitse smaak in zijn schilderachtige bakkerijen en boetiekjes in de Hauptstrasse. Dit kleine stadje vol met charme is een ideale tussenstop tijdens je rondreis in Texas.  

➔ Lees ook Nevada heeft een nieuw staatspark, met fossielen en een levensgroot mammoetbeeld

Pierce Ingram via Travel Texas

Wat is Fredericksburg, Texas?

Fredericksburg ligt tussen San Antonio en Austin. Het is uitgegroeid tot een van de meest populaire kleine steden in Texas. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar cultuur, eten, winkelen, avontuur en heel veel charme.

Het kleine stadje dateert uit 1846, toen Duitse immigranten en kolonisten het stichtten, en eert nog steeds ouderwetse tradities en authentieke, Duitse wortels.

➔ Plannen om naar Texas te gaan? Kijk hier wat de prijzen voor vliegtickets zijn.

fredericksburg texas
Pierce Ingram via Travel Texas

Wat is er te doen in Fredericksburg?

Wat maakt het stadje zo aantrekkelijk? Dat komt voort uit veel dingen: het pittoreske landschap, het griezelige vermogen van de stad om zijn dubbele Duits-Texaanse erfgoed te behouden en zijn indrukwekkende attracties.

De beste dingen bevinden zich in het centrum van de stad. De Hauptstrasse is gevuld met winkels, galerieën, restaurants en biergarten. Ze vieren zelfs jaarlijks hun eigen Oktoberfest. Je loopt hier tegen Duitse kledij, Texaanse food-items, verfijnde huisdecoratie en tal van restaurants aan

Over eten gesproken: je vindt in Fredericksburg van alles. Van authentieke Duitse gerechten tot traditionele barbecue en Tex-Mex, er is geen gebrek om je honger te stillen. Ga voor een bruisende buitenpatio met live-muziek of rustige hoekjes binnen.

➔ Kaartjes nodig voor activiteiten in Fredericksburg? Reserveer nu jouw ticket naar onvergetelijke avonturen in Fredericksburg voordelig via GetYourGuide.

fredericksburg texas
Pierce Ingram via Travel Texas

Wat is er te doen in de buurt?

Een van de redenen waarom reizigers naar Texas Hill Country trekken, is het buitenleven. Vooral in de lente bloeien de bloemen als een kleurig tapijt langs de weg.

Rond Fredericksburg is veel te zien en beleven wat betreft natuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Enchanted Rock State Natural Area, het Lyndon B. Johnson State Park & Historic Site en het Pedernales Falls State Park.

Niet zo’n behoefte aan het bezoeken van de natuurparken? Rij vanuit Fredericksburg over de I-290 en langs de weg vind je meer dan dertig wijnhuizen. Dit is een gegarandeerd unieke ervaring. Ze noemen dit deel van Texas niet voor niets het ‘wijnland’.  

➔ Kortingscode Auto in Texas nodig? Ga naar Alamo.nl, gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5‘ en ontvang 5% korting op het eindbedrag!

fredericksburg texas
Pierce Ingram via Travel Texas

Hoe bereik ik Fredericksburg, Texas?

Fredericksburg is makkelijk te bereiken vanuit Austin en San Antonio. Vanaf beide steden rij je er in minder dan anderhalf uur naar toe. Een ideale dagtrip tijdens je bezoek aan de staat, of je daar nu bent voor een stedentrip of een rondreis.

 Verder lezen? Check onze boeken in de webshop!