Afrika OnlyCanada Only

Ga jij in de herfst naar Amerika? Dan moet je hier zijn!

Yosemite National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een kleine vooruitblik naar het eerstvolgende seizoen.

1.    VERMONT

De mooiste, Amerikaanse staat om de herfst te zien? Dat is zonder twijfel Vermont.
Met plaatsen als Burlington en Stowe – die laatste noemt zichzelf zelfs ‘Fall’s Color Capitol’ – is het uitzicht op de dan schitterende berggebieden nooit ver weg.

2.    NAPA VALLEY, CALIFORNIË

De Amerikaanse herfst is óók prachtig op plaatsen waar je het niet verwacht. Bijvoorbeeld in de Californische wijnstreek Napa Valley. De bladeren vallen hier pas in november, maar als het zover is zie je een schouwspel dat je met geen andere bestemming vergelijkbaar is.

3.    BOSTON, MASSACHUSETTS

Een Amerikaanse stad zien in de herfst? Ga dan naar Boston. Hier vind je ‘s zomers genoeg groen om in oktober genoeg ‘fall foliage’ te zien.

4.    GATLINBURG, TENNESSEE

Waarom een plaats als Gatlinburg in dit rijtje staat? Het stadje ligt middenin de Smoky Mountains: ’nuff said! Hetzelfde geldt overigens voor Asheville, North Carolina. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over onder meer de Smoky Mountains.

5.    LAKE GENEVA, WISCONSIN

Lake Geneva is een wat onbekendere herfstbestemming, maar daarom niet minder indrukwekkend. Je vindt het gebied op zo’n twee uur rijden van Chicago. Hier zie je de herfst vanuit de auto, vanaf een fiets, vanaf een boot óf vanuit een luchtballon.