Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Gaaf en een béétje spooky: de Californische spookstad Bodie is nu ook ‘s avonds toegankelijk

Bodie
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zeg je ghost towns in Californië? Dan denk je waarschijnlijk direct aan Bodie. Ja – óf aan Calico. Maar in tegenstelling tot laatstgenoemde voelt Bodie veel meer aan als een authentieke spookstad – en niet als een toeristische kermis. En er is goed nieuws. Want waar het voormalige goudzoekersstadje normaal gesproken tot zes uur ‘s avonds open is, zijn er nu avonden waarop je langer mag blijven.

Maar voor we verder gaan met het omschrijven van hoe indrukwekkend Bodie is, moeten we je helaas ook teleurstellen. Bodie State Historic Park, zoals het beschermde terrein voluit heet, gaat inderdaad open op een select aantal avonden, maar de tickets hiervoor zijn in 2017 allemaal al uitverkocht. De spookstad wordt door de staat beschermd en laat om die reden slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Gezien de snelheid waarmee de tickets de deur uitvlogen, lijkt het ons waarschijnlijk dat Bodie deze actie in 2018 weer herhaalt.

We houden je vanzelfsprekend op de hoogte!

Bodie

Ghost Walks

Wie wél een kaartje heeft weten te bemachtigen, mag dus ook na zessen Bodie en haar uitgestorven straatjes verkennen. Dat kan zelfstandig, maar ook via een speciaal voor deze dagen in het leven geroepen tour. Deze zogenaamde Ghost Walk begint om klokslag zes uur bij de niet langer in bruik zijnde kerk. Een gids vertelt je van alles over Bodie zelf, maar ook over de verhalen die de voormalig inwoners van het plaatsje bezighielden. Zo krijg je onder meer te horen welke spookverhalen de ouders van Bodie aan hun kinderen vertelden en waardoor ze niet konden slapen.

Daarnaast wordt er speciale aandacht besteed aan de meer boosaardige inwoners van de stad. Je krijgt onder meer te zien waar de bad guys destijds woonden.

Aanvullend op de Ghost Walk kunnen gelukkigen ook de Exclusive Ghost Mill Tour bijboeken. Hierin draait alles om de 116 jaar oude Mill van Bodie en de legendes rondom dit bijzondere pand.

Bodie

Bodie

Bodie is een onbewoond dorp aan de rand van de Californische State Highway 395. De bestemming werd groot tijdens de gold rush, maar toen er geen goud meer bleek te vinden, weken bewoners uit naar andere plaatsen. Bodie en haar gebouwen bleven verlaten achter. Een brand verwoestte in 1932 een deel van het originele dorp, waardoor veel gebouwen zijn nagebootst. Veel interieurs zijn echter bespaard gebleven en hebben daardoor nog steeds dezelfde inrichting als vóór de jaren dertig.

Bodie ligt op ongeveer een uur rijden van Yosemite National Park in Californië. Een bezoek is het beste te combineren met een individuele road trip door het Amerikaanse westen. Complete reizen naar deze regio vind je hier en hier.

Zelf boeken? Regel dan een fly-drive vanuit Los Angeles. Hotels bijboeken doe je via Booking.com en Trivago. Een losse huurauto boek je via Sunny Cars en Holiday Cars.

Bodie