Afrika OnlyCanada Only

Gaaf! In DIT nationale park kun je slapen in huisjes die drijven op een gigantisch meer

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

North Cascades National Park is een minder bekend nationaal park in de staat Washington. Dat betekent natuurlijk niet dat het natuurgebied minder de moeite waard is – in tegendeel. De vele bergen, meren én deze bijzondere accommodatie maken North Cascades National Park de ultieme off-the-beaten-path-bestemming.

Plannen om naar het Amerikaanse noordwesten te gaan? Dan mag je North Cascades National Park eigenlijk niet overslaan. Dit park ligt op zo’n drie uur rijden van Seattle en staat bekend om haar ongerepte wildernis. Veel bezoekers komen er niet en er loopt maar één route door het park: State Highway 20.

De huisjes

Het is wat dat betreft lastig om bij bezienswaardigheden als Ross Lake te komen. Dit felblauwe meer is gevormd door de Skagit River en een van de allermooiste plekken in het park.

Nóg bijzonderder is dat je op het meer kan slapen. Je vindt er twaalf cabines en drie zogenaamde bunkhouses welke zijn gebouwd op een soort vlot. Beiden zijn sfeervol ingericht en voorzien van elektriciteit, warm en koud water. Eten moet je zelf meenemen: dat is er dan weer niet.

Bereikbaarheid

Daar waar North Cascades National Park grotendeels ongerepte natuur is het lastig om bij de huisjes te komen. Je hebt twee opties: de auto parkeren langs State Highway 20 om de rest te hiken óf aan boord stappen van de veerpont. Deze boot vertrekt vanaf het iets toegankelijkere Diablo Lake.

Je slaapt dus op het water én in de absolute wildernis. Een beetje avontuurlijk aangelegd zijn is zodoende een pre, maar een overnachting in North Cascades National Park is sowieso een garantie voor een onvergetelijke trip.