Canada Only

Gaaf uitstapje vanuit New York gezocht? Pak de boot naar Martha’s Vineyard!

Martha's Vineyard - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Martha’s Vineyard in de staat Massachusetts is een van onze favoriete bestemmingen in heel Amerika. Het eiland is binnenkort, dankzij de Seastreak Fast Ferry, ook te bereiken vanuit hartje Manhattan.

De zomer komt langzaamaan tot een einde. Dat betekent voor veel Amerikanen dat de laatste kansen om nog een béétje te reizen zich aandienen. Daar hebben met name de New Yorkers waarschijnlijk oren naar, want zij hebben – net als wij – een hete en plakkerige zomer beleefd.

Well – voor hen is er goed nieuws. Zij kunnen binnenkort op eenvoudige wijze reizen naar een van de absolute hoogtepunten in de regio New England.

Dat komt door de Seastreak Fast Ferry. Deze boot loodst New Yorkers in vijf uur tijd van New York City naar Martha’s Vineyard.

[themify_layout_part id=34268]

Wat is Martha’s Vineyard?

Martha’s Vineyard hoort bij Amerika’s populairste bestemmingen als het aankomt op binnenlands toerisme. Het eiland staat bekend om haar fraaie stranden, knusse peperkoekhuisjes én het feit dat de film Jaws hier in een ver verleden werd opgenomen.

Bovendien is Martha’s Vineyard door meerdere Amerikaanse presidenten aangewezen als de mooiste bestemming van het land. Die móeten er toch verstand van hebben…

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kom ik er?

Martha’s Vineyard is nu dus ook eenvoudig te bereiken vanuit New York City dankzij de Seastreak Fast Ferry.

De Seastreak Fast Ferry is echter niet nieuw. Ze varen normaal gesproken iedere zomer meerdere keren naar Martha’s Vineyard, maar de laatste keer dat dat daadwerkelijk is gebeurd, is in 2019.

Daar komt op Labor Day verandering in. De boot vertrekt op 2 september, voor het eerst sinds ruim drie jaar, weer naar het eiland. Dat doet om 15:00 vanaf East 35th Street in Manhattan.

Dit is voorlopig het enige vaarmoment, maar het is de bedoeling dat de boot in 2023 vaker diensten gaat draaien. De organisatie geeft aan het plan te hebben om tijdens bijzondere weekenden te vertrekken, maar als de vraag toeneemt, gaan ze vaker.

[themify_layout_part id=37739]

Is er nog een alternatief?

In aanvulling hierop vertrekt de boot tot 10 oktober vanuit New Bedford, Massachusetts naar Martha’s Vineyard.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]