Canada Only

Gaaf: zó maak je een virtuele, nachtelijke tour door Bryce Canyon National Park

Highway 12 Utah - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En dan zie je ook direct hóe tof de sterrenhemel boven Utah’s bekendste nationale park er precies uitziet.

Omdat reizen door het coronavirus praktisch onmogelijk is geworden, komen veel Amerikaanse bestemmingen met allerlei digitale rondleidingen op de proppen. Het Guggenheim Museum in New York City, bijvoorbeeld. Of het Carlsbad Caverns National Park in New Mexico. En nu kunnen we ook een van je favoriete bestemmingen in het westen aan dit lijstje toevoegen.

Utah’s Bryce Canyon National Park introduceert namelijk, in samenwerking met Google Arts & Culture, een digitale tour langs de roodoranje hoodoos waar het park om bekend staat. Daarbij is de keuze gemaakt voor een zogenoemde night-to-day-tour. Waarom? Omdat de lucht boven de Bryce Canyon veel helderder is dan op andere plekken in The States. Daardoor is het mogelijk om hiervandaan de Melkweg in al zo’n glorie te bestuderen. En als dat niet je ding is, heb je altijd de schitterende canyon zelf nog.

Zien? Bekijk de tour hier!

[themify_layout_part slug=“leestips-bryce-canyon-national-park”]

Heropening Bryce Canyon National Park

Utah’s Bryce Canyon National Park maakte als een van de eerste natuurgebieden bekend de deuren weer te openen voor bezoekers. Dat gebeurt in beperkte mate. De uitkijkpunten en wandelpaden zijn weer toegankelijk, maar faciliteiten als toiletten en het bezoekerscentrum blijven vooralsnog dicht.

Andere parken die onlangs weer openden, zijn Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en Tennessee, Everglades National Park in Florida en Denali National Park in Alaska.

[themify_layout_part slug=“reistips-bryce-canyon-national-park”]

[themify_layout_part slug=“amerika-only-nieuwsbrief”]