Canada Only

Het gaat er-rug goed met Disney World en Universal Studios – zo laten déze cijfers zien!

Magic Kingdom, Disney World, Florida
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het aantal Florida-reizigers bereikte in 2016 een absoluut hoogtepunt en hoewel de bezoekersaantallen van de Sunshine State voor 2017 vooralsnog iets tegenvallen, merken ze daar in Orlando’s wereldberoemde pretparken vrij weinig van. Sterker nog: de themaparken van Disney World lijken qua omzet steeds beter te scoren.

De omzet van de themaparken steeg in het tweede kwartaal met maar liefst twintig procent tot een schamele 750 miljoen dollar. Meer mensen bezochten de parken en gaven meer uit aan onder anderen eten en drinken. De stijgingen werden deels gecompenseerd door hogere arbeidskosten en de bedragen die Disney uittrok voor nieuwe attracties. Desondanks steeg de totale omzet van Disney met drie procent naar 13,3 miljard dollar.

Universal Studios

Gaat dat dan ten koste van concurrent Universal Studios? Absoluut niet. Want ook Universal Parks & Resorts maakte voor dit kwartaal bekend 1,1 miljard dollar extra te hebben gegenereerd: een stijging van negen procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. En dat is nog exclusief de cijfers van het in mei geopende waterpark Volcano Bay.Magic Kingdom, Disney World, Florida