Canada Only

Gaat Universal Studios, Florida voor de derde keer aan de slag met Harry Potter?

Universal's Islands Of Adventure - © 2018 Universal Orlando Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

In 2010 trok Universal’s Islands Of Adventure een enorm aantal bezoekers naar het pretpark. Dat had destijds alles te maken met de voltooing van The Wizarding World Of Harry Potter. Een compleet parkdeel in het teken van de populaire tovenaarsleerling, inclusief een replica van Zweinstein en het nabijgelegen Zweinsveld. Vier jaar later werd dit trucje gewoon herhaald: dit keer na de opening van de Wegisweg in de Universal Studios. Maar volgens sommigen heeft Universal het nog steeds niet gehad met haar expansiedrift. Fase 3 zou in aantocht zijn: een derde uitbreiding namens het Harry Potter-concern binnen de pretparken.

Het gaat mogelijk om veranderingen binnen een aantal attracties. De coaster Dragon Challenge in Islands Of Adventure én de show Fear Factor Live in Universal Studios maken daarbij plaats voor twee nieuwe achtbanen gemodelleerd naar karakters uit de HP-franchise. Vermoedelijk wordt daar ook de spin-off Fantastic Beasts And Where To Find Them bij betrokken.

Een andere nieuwigheid wordt, volgens insiders, een dark-ride of een walk-through door het Minsterie van Toverkunst. Nee – er is nog niets bevestigd, maar zodra dat het geval is hoor je van ons!

Universal's Islands Of Adventure - © 2018 Universal Orlando Resort
© 2018 Universal Orlando Resort