Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Het Gaslamp Quarter is een van de leukste wijken in Californië

Gaslamp Quarter San Diego
Foto: Hub via Visit California
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De buurt ligt in het hart van San Diego en is een levendige aaneenschakeling van toffe winkels, unieke restaurants en sfeervolle uitgaansgelegenheden. Sla het Gaslamp Quarter in San Diego niet over tijdens je roadtrip door The Golden State!

Wij vinden San Diego in de staat Californië een schandalig onderschatte bestemming. Zo. We’ve said it.

Het lijkt namelijk wel alsof San Diego altijd het onderspit moet delven tegen steden als San Francisco en Los Angeles. Veel reizigers slaan de stad in het uiterste zuiden van The States over om een dagje langer op andere bestemmingen te blijven. En dat terwijl San Diego eigenlijk een veel mooiere en sfeervollere stad is dan bijvoorbeeld L.A.

Mocht je nu wél bereid zijn om vanuit Los Angeles een stukje naar het zuiden te rijden, dan zijn er een aantal wijken in en om Downtown San Diego die je beslist niet mag missen. Het exclusieve Coronado, bijvoorbeeld. Of het cultureel onderlegde Balboa Park, waar je onder meer de San Diego Zoo vindt.

En natúúrlijk hoort het Gaslamp Quarter – wat ons betreft – absoluut in dit rijtje thuis.

🚗 Korting op je autohuur! Reserveer bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Gaslamp Quarter San Diego
Foto: Max Whittaker (Courtesy of Visit California) via San Diego Tourism Authority

Wat is het Gaslamp Quarter in San Diego?

Het Gaslamp Quarter werd aangelegd in een tijd waarin San Diego nog met name een havenstad was. De naam heeft de buurt te danken aan het feit dat de straten in de wijk oorspronkelijk werden verlicht door gaslantaarns.

Die lantaarns zijn inmiddels verdwenen. Het Gaslamp Quarter staat anno nu bekend als San Diego’s uitgaanswijk. En het is te zien waar die omschrijving vandaan komt. Je vindt hier veel bars en clubs die, mede door hun neonverlichting, na zonsondergang een gezellig geheel vormen.

Maar met alleen die omschrijving doen we het Gaslamp Quarter tekort…

🇺🇸 Lees ook De 10 leukste buurten en bestemmingen in en nabij San Diego

Gaslamp Quarter San Diego
Foto: San Diego Tourism Authority

Wat kan ik hier doen?

…er is hier namelijk veel meer te doen dan alleen stappen. Shoppen, eten en naar de bijzondere architectuur turen, bijvoorbeeld.

Loop even over een straat als Fifth Avenue en je ziet meteen wat we bedoelen. Haal een ijsje bij de Ghirardelli Ice Cream & Chocolate Shop. Maak bijzondere foto’s in het WNDR Museum. Snuif de uiterst zoete geur van de typisch Amerikaanse snoepwinkel IT’SUGAR op. En vergeet niet een foto te maken bij het karakteristieke Gaslamp Quarter Sign.

Dé attractie in het Gaslamp Quarter? Dat is wat ons betreft simpelweg de sfeer op straat. Een wandeling door buurt komt langs zoveel terrassen, indrukwekkende gebouwen en vrolijke mensen dat we dit oprecht een van de leukste binnensteden van het Amerikaanse Westen vinden. En dat wil wat zeggen.

📚 Verder lezen? Bestel een van onze boeken over The States!

Gaslamp Quarter San Diego
Foto: San Diego Tourism Authority

Hoe kom ik in het Gaslamp Quarter in San Diego?

Het Gaslamp Quarter ligt middenin Downtown San Diego en is niet te missen als je de stad bezoekt. Zet de kruising tussen Harbor Drive en Fifth Avenue in je navigatie als je hierbij wat hulp nodig hebt. Je vindt hier onder meer het Gaslamp Quarter Sign.

San Diego is prima te combineren met Los Angeles. De twee steden liggen op nog geen uur rijden van elkaar vandaan. 

Toegegeven: dan moet je wel een béétje mazzel hebben met de beruchte L.A.-files.