Afrika OnlyCanada Only

Ge-wel-dig: Savannah en Charleston zijn dé definitie van zuidelijke charme!

Savannah
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Amerika’s Diepe Zuiden? Dan denk je waarschijnlijk als allereerste aan steden als Memphis en Nashville – of de staten Mississippi en Louisiana. Maar iets meer naar het oosten toe vind je nog twee fantastische steden die minstens net zo goed laten zien wat zuidelijke charme precies inhoudt. Plaats één heet Savannah in Georgia, plaats twee is Charleston, South Carolina. En beiden zien er ongeveer zó uit:

Savannah

Savannah is zo’n typisch zuidelijke plaats in de staat Georgia. Historische herenhuizen, knusse pleintjes, winkels waar het Spaanse mos overheen hangt: je kent het wel. ’t Is zelfs zó Amerikaans dat de meest Amerikaanse film of them all hier is opgenomen – Forrest Gump. Dat gebeurde overigens in dit park:

Het centrum van Savannah is historisch en bestaat uit lange straten die her en der worden onderbroken door groene pleinen. Leuk voor wandelingen door de stad, handig om zo nu en dan even uit te puffen. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het in Savannah namelijk er-rug warm worden…

Ook typerend voor de stad zijn de karakteristieke Antebellum-huizen. Je vindt ze aan weerszijden van onder meer Whitaker Street en Bull Street. Het Sorrel-Weed House is daar een goed voorbeeld van. Het historische huis is nu een museum en is vooral rondom Halloween populair: veel Amerikanen zijn ervan overtuigd dat het er spookt.

Charleston in South Carolina heeft mogelijk nóg meer uitstraling dan Savannah. Sterker nog – vanwege haar oude straatjes, charmante gebouwen en kleine parken wordt Charleston ook wel ‘de meest romantische stad van Amerika’ genoemd. En ja – daar valt iets voor te zeggen.

Toch heeft Charleston ook de nodige historie, soms weinig positief. Zo nam Charleston een belangrijke plaats in tijdens de Burgeroorlog. Dit zie je onder meer terug in het historische district van de stad. Je vindt hier onder meer de Old Slave Market, refererend naar een van de meest zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenisboeken.

Heel anders is Aquarium Wharf: een park aan het water vol springende fonteintjes waarvandaan je een schitterend uitzicht over het water. Daarnaast is dit stadsdeel thuis voor het South Carolina Aquarium. Hier kom je meer te weten over het onderwaterleven van Amerika’s Diepe Zuiden.

Wil je Savannah en Charleston zelf ervaren? Dan kun je de twee steden het beste combineren met de andere hoogtepunten in het Amerikaanse zuiden. FOX, Verre Reizen van ANWB heeft een reis in haar aanbod waarmee je zelfstandig langs alle highlights in The Deep South komt. Hieronder vallen natuurlijk deze twee must-sees, maar ook Memphis, Nashville en New Orleans.

Kijk HIER voor méér info.