Canada Only

Dit is één van de gezelligste straatjes in Florida: Miami’s Española Way

Española Way - Bonnier via VISIT FLORIDA
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een voetgangersgebied vol restaurants dat aanvoelt als een mengeling tussen de Verenigde Staten en Zuid-Europa.

Historisch feitje om mee te beginnen. Española Way was in 1920 Miami’s eerste straat specifiek aangewezen voor commerciële ontwikkeling.

De weg moest toen dienen als een soort enclave voor lokale kunstenaars. Hij werd gemodelleerd naar willekeurige dorpjes in zowel het zuiden van Frankrijk als het zuiden van Spanje. Dat is vandaag de dag nog steeds te zien in het exterieur van onder meer de winkelpanden.

[themify_layout_part id=34400]

Renovatie

Fast forward naar 2017. Het stadsbestuur van Miami Beach knalde er in dit jaar een renovatie van maar liefst 2,5 miljoen dollar tegenaan. Voor een opknapbeurt. Española Way werd hierbij een zogenoemde pedestrian-only street, inclusief nieuwe shops, restaurants, accommodaties en méér.

Een succesvolle renovatie, want sindsdien is Española Way een van de absolute highlights in Florida’s bekendste kustplaats.

[themify_layout_part id=33973]

Restaurants, shops en accommodaties

De vele toeristen die Española Way bezoeken, doen dat met name voor de eetgelegenheden. Het straatje telt er meer dan een dozijn – en veel culturen zijn vertegenwoordigd: van Mexicaans tot Italiaans en van Cubaans tot uiteraard Spaans. Ze hebben bijna allemaal een terras en zijn tot laat geopend.

De bijzondere shops dragen ook bij aan het unieke sfeertje van Española Way. Je vindt hier een unieke blend van specialiteitenzaken waar servies, maar ook handgemaakte, Cubaanse sigaren worden verkocht – om maar wat te nemen.

Het is ook mogelijk hier een nacht te blijven. Española Way telt verschillende, luxueuze hotels. Een voorbeeld daarvan is het onlangs gerenoveerde Esmé.

[themify_layout_part id=37739]

Española Way bezoeken

Wil je Española Way bezoeken? Je vindt het straatje ligt tussen 14th en 15th Street in Miami Beach, Florida. 

Dat is overigens op loopafstand van een andere, waarschijnlijk nóg beroemdere straat: Ocean Drive. Je kunt de twee dus prima met elkaar combineren.

Española Way - Bonnier via VISIT FLORIDA
Foto: Bonnier via VISIT FLORIDA

[themify_layout_part id=34047]