Afrika OnlyCanada Only

Niet missen in San Francisco: Ghirardelli Square

Ghirardelli Square
Foto: @justlai87 via San Francisco Travel Associaton
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Tientallen interessante shops en restaurants in het hart van San Francisco, inclusief misschien wel de beste chocoladezaak van heel Amerika? Wij zijn fan van Ghirardelli Square!

Het is nu haast niet meer voor te stellen, maar er was een tijd waarin ze in de Verenigde Staten nauwelijks wisten wat chocolade precies was.

Er is één ondernemer die daar voorgoed verandering in heeft gebracht: de Italiaanse immigrant Domeneco ‘Domingo’ Ghirardelli.

Domingo kwam in 1949 naar de Verenigde Staten: aanvankelijk niet om chocolade te maken, maar om, net als vele anderen, naar goud te zoeken. Toen bleek dat er véél meer business zat in het maken van chocolade, veranderde hij van plan en opende hij een kleine chocoladezaak in het centrum van San Francisco.

De zaken gingen al snel zó goed dat Ghirardelli zijn winkel uitbreidde met een eigen chocoladefabriek aan het water. Deze fabriek maakte chocolade van een dusdanig hoog niveau dat Ghirardelli door heel Amerika bekend werd. Hij speelde dus een essentiële rol in de geschiedenis van de chocolade-industrie in de Verenigde Staten.

📚 Meer lezen over Domingo Ghirardelli? Check San Francisco: (Méér Dan Een) Reisgids. Hét boek voor iedereen die naar San Francisco gaat of is geweest.

Ghirardelli Square

Wat is Ghirardelli Square?

De fabriek staat er inmiddels niet meer. Deze werd in de jaren zestig omgedoopt tot wat nu Ghirardelli Square is. Dat is een stadsplein met winkels, restaurants en kunstgalerijen waar je nog wél een aantal elementen van de fabriek van weleer ziet. Voorbeelden daarvan zijn de kenmerkende klokkentoren en de originele, bakstenen muren.

🇺🇸 Lees ook Dit is Fisherman’s Wharf: de populairste wijk van San Francisco

Ghirardelli Square
Foto: Nikki Ritcher via San Francisco Travel Association

Wat kan ik hier doen?

Ghirardelli Square telt tientallen interessante winkeltjes en restaurants, zoals de San Francisco Brewing Co. en het Mexicaanse restaurant Barrio. Maar er kan natuurlijk maar één shop de ster van de show zijn. Die eer gaat naar de Ghirardelli Chocolate Experience zelf.

Bij de Ghirardelli Chocolate Experience kun je terecht voor grote en kleine (maar vooral grote, want het blijft Amerika) chocolade- en ijscreaties in alle smaken. Het is ook een ideale zaak voor cadeautjes voor het thuisfront.

Loop gewoon even naar binnen – al is het omdat het er zo lekker ruikt.

🚗 Tip van ons! Huur een huurauto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op het eindbedrag.

Ghirardelli Square

Waar vind ik Ghirardelli Square?

Ghirardelli Square ligt in de wijk Fisherman’s Wharf in San Francisco – tussen Beach Street, Larking Street, North Point Street en Polk Street. 

Het is een kwartiertje lopen vanaf een andere publiekstrekker: Pier 39. Goed te combineren, dus.


Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

Intuit Mailchimp