Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in Yosemite National Park: Glacier Point

Glacier Point Yosemite
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Glacier Point is het bekendste, maar ook het mooiste uitkijkpunt binnen het toch al schitterende Yosemite National Park. Je hebt hiervandaan een panoramisch uitzicht op de meest iconische bezienswaardigheden van het natuurgebied, waaronder de Half Dome.

Het is knap lastig om één uitkijkpunt in Yosemite National Park, Californië aan te wijzen als de mooiste. Het park heeft tenslotte genoeg bestemmingen om uit te kiezen.

Maar als we dan toch een keuze moeten maken, valt ‘ie op Glacier Point.

We bedoelen – zo’n uitzicht als op de foto hieronder zie je toch ook niet iedere dag?

🇺🇸 Lees ook Het is februari en dus is het weer tijd voor de Yosemite Firefall in Yosemite National Park

Glacier Point Yosemite

Wat is Glacier Point?

Glacier Point is dus een uitkijkpunt. Maar met alleen die omschrijving doen we het fenomeen tekort. Het is een plaats waarvandaan je de meest herkenbare elementen van Yosemite National Park in één oogopslag ziet. En dat is vanaf alle andere uitkijkpunten simpelweg niet mogelijk.

We doelen daarmee op de granietkoepel Half Dome, maar ook de watervallen Vernal Fall en Nevada Fall en de Yosemite Falls. Een ideale kennismaking met Yosemite National Park, als het aan ons ligt.

Glacier Point Yosemite

Hoe bezoek ik dit uitkijkpunt?

Glacier Point bezoeken kan praktisch op drie manieren: met de auto, met de shuttle of te voet.

De meeste toeristen bezoeken het uitkijkpunt simpelweg met de auto. Dat kan door de Highway 41, ook wel Wanona Road genoemd, te volgen en af te slaan bij de Glacier Point Road. Je rijdt dan direct richting de top van Glacier Point.

Geen zin om te rijden? Maak dan gebruik van de parkshuttle die in de zomermaanden door Yosemite National Pak rijdt. Deze vertrekt vanuit de Yosemite Valley en brengt je eveneens rechtstreeks naar Glacier Point.

Wil je liever iets – laten we zeggen – avontuurlijkers? Ga dan voor onze favoriete manier om Glacier Point te bezoeken en begin aan de Four Mile Trail. Dit is een relatief uitdagende wandelroute richting de top van Glacier Point. Een béétje spannend, maar de uitzichten die je onderweg tegenkomt, zijn adembenemend. Niet zo adembenemend als Glacier Point weliswaar, maar je snapt ons punt.

Glacier Point Yosemite

Is Glacier Point altijd open?

Nog even een klein dingetje: het is helaas niet mogelijk om Glacier Point year-round te bezoeken.

Dat heeft te maken met het seizoen waarin je naar Yosemite National Park gaat. De Glacier Point Road is bijvoorbeeld gesloten wanneer het sneeuwt. Dat is in de winter, soort van, vanzelfsprekend, maar soms wil er in de lente ook nog weleens een fikse bui vallen.

Hou daarom altijd de officiële site van de National Park Service (NPS) in de gaten wanneer je plannen hebt tot rondreizen door het Amerikaanse Westen.