Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Goed zo: Yellowstone National Park is weer OPEN voor het publiek

Yellowstone National Park - Pixabay-min
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het warme weer komt dichterbij en steeds meer Amerikaanse nationale parken en natuurgebieden zijn klaar voor de zomer. Zo ook Yellowstone National Park in Wyoming, Montana en Idaho.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”amerikanl”]

Nu is Yellowstone National Park in principe altijd open. Maar de bereikbaarheid? Die laat in de koude wintermaanden nogal te wensen over. Het merendeel van Amerika’s oudste nationale park is dan alleen bereikbaar per sneeuwscooter.

Maar daar is begin deze maand verandering in gekomen. De East Entrance, de toegangspoort tot een van de meest gebruikte wegen binnen Yellowstone National Park, heropende op 3 mei. Daarmee zijn verschillende bestemmingen binnen het park, na een lange en ijzige winter, weer bereikbaar voor reizigers.

Yellowstone National Park 11Yellowstone Lake

De East Entrance ligt op zo’n 75 kilometer rijden vanuit Cody, Wyoming en is het begin van de toegangsweg naar Yellowstone Lake. Dit meer is een van de grootste exemplaren in Noord-Amerika en juist in het voorjaar supergaaf om te bezoeken. De kans is namelijk groot dat je hier letterlijk het ijs hoort kraken, onder de invloed van de steeds hoger oplopende temperaturen. Het meer ligt daarnaast direct boven de supervulkaan Yellowstone Caldera.

Yellowstone National ParkMeer bestemmingen

Yellowstone Lake is enigszins vanzelfsprekend niet de enige bestemming die in de maand mei de moeite waard is. In de Valley Lamar Valley kun je wolven, zwarte beren en natuurlijk de karakteristieke bizons zien. Voor elanden mét jongen zijn de Mammoth Hot Springs dé place to be. Daarnaast de kans aanwezig dat je, verscholen in de bossen langs de weg, grizzlyberen spot.

Yellowstone National Park 3 - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Wanneer gaat de rest open?

De andere ingangen en wegen door Yellowstone National Park openen op Memorial Day – mits het weer dat toelaat. Die dag valt op maandag 27 mei. Vanaf dat moment kun je de meest populaire bestemmingen van het park weer bezoeken, waaronder de geiser Old Faithful en het schitterende heetwaterbron Grand Prismatic Spring.

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”yellowstonenationalpark” type=”ticketlinks”]