Canada Only

Foutje! Airline verkoopt per ongeluk business class-tickets naar Amerika van $10.000 voor $300…

Goedkope business class tickets
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en dan heb je opeens hele goedkope business class-tickets. Sommige gelukkige reizigers mogen zich hierdoor opmaken voor een voordelige, maar uiterst comfortabele reis naar San Francisco, New York of Boston.

Klanten van de Japanese luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways keken vreemd op toen ze de prijzen van vluchten naar verschillende Amerikaanse bestemmingen zagen. 

De tarieven van business class-reizen tussen de Indonesische hoofdstad Jakarta en de Noord-Amerikaanse steden New York City, Boston, San Francisco, Houston en Toronto waren namelijk wel héél voordelig…

Dit soort tickets, bijvoorbeeld die voor een reis van Jakarta naar New York City, kosten normaal gesproken ruim $6.000. All Nippon Airways deed ze echter voor $355 de deur uit, zo meldt de luchtvaartblog Secret Flyer.

Andere reizigers waren zelfs in staat om tickets van $10.000 voor $300 in te slaan, aldus Bloomberg.

Een aantrekkelijke korting, moeten we zeggen.

Goedkope business class tickets
© Unsplash

Moeten de klanten het bedrag van de goedkope business class-tickets terugbetalen?

De opmerkelijke koopjes werden online dan ook goed gevierd. Maar andere reizigers waren wat minder in een jubelstemming. Zij vreesden enigszins de juiste rekening alsnog gepresenteerd te krijgen.

Die angst is te begrijpen. Gevolgen voor hun reis zijn namelijk niet ongebruikelijk.

American Airlines heeft bijvoorbeeld in hun terms of use opgenomen dat tickets bij een verkeerd vermeld tarief geannuleerd kunnen worden. Reizigers worden hiervan op de hoogte gebracht en krijgen daar hun geld terug.

Ze hoeven dan niet alsnog duizenden euro’s te betalen.

Goedkope business class tickets
© Unsplash

Heeft de luchtvaartmaatschappij gereageerd?

All Nippon Airways heeft de fout inmiddels erkend. Volgens het Japanse bedrijf had dit te maken met een foute omrekening van de wisselkoers op de Vietnamese website.

De luchtvaartmaatschappij onderzoekt momenteel wat de fout heeft veroorzaakt en hoe groot de schade is. Ze hebben daarbij niet bekendgemaakt om hoeveel tickets het precies gaat.

Een schrale troost voor de organisatie: All Nippon Aiways is niet het eerste bedrijf dat zo’n fout maakt. Cathay Pacific uit Hong Kong verkocht namelijk ooit first-class-tickets van Vietnam naar New York City voor $675 in plaats van $16.000, volgens CNN.

Bron: Travel + Leisure

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen