Canada Only

Een wandelparadijs aan Lake Superior: Gooseberry Falls State Park in Minnesota

Michelle de Vos

Michelle de Vos

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en omarm de rust en schoonheid van Gooseberry Falls State Park. Gelegen aan de oevers van het machtige Lake Superior, biedt dit park een oase van natuurlijke pracht en avontuurlijke mogelijkheden.

Lees ook Jay Cooke State Park: een oase van wildernis in Minnesota’s achtertuin

Wat is Gooseberry Falls State Park?

Gooseberry Falls State Park is een juweel van de staat Minnesota en een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het park strekt zich uit over 3.500 hectare en omvat dichte bossen, schilderachtige rivieren en majestueuze watervallen.

Het staat vooral bekend om zijn spectaculaire watervallen, waarvan de grootste, de Upper Falls, een hoogte van bijna 15 meter bereikt.

Het is de perfecte park om rustig te wandelen, picknicken langs de oever, en het observeren van de lokale flora en fauna, waaronder witstaartherten, bevers en een verscheidenheid aan vogelsoorten.

We raden het je aan om voor vertrek de website te bekijken, zodat je weet welk pad of welke secties je wilt bezoeken. En het mooie is – toegang is gratis!

Gooseberry Falls State Park

Wat kan je van het park verwachten?

Voor avonturiers biedt Gooseberry Falls een scala aan activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, kamperen en vissen. De talloze wandelpaden variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Picknickplaatsen langs de rivier bieden de ideale setting voor een ontspannen maaltijd te midden van de natuurlijke schoonheid.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een langer verblijf, biedt het park moderne campings en camperfaciliteiten, evenals gezellige hutten voor een meer rustieke ervaring.

Gooseberry Falls State Park

Hoe bereik ik Gooseberry Falls State Park?

Gooseberry Falls is makkelijk te bereiken met de auto en ligt op ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad Duluth, Minnesota, aan de noordoever van Lake Superior.

Reizigers kunnen via de snelweg Interstate 35 naar het park rijden, waar duidelijke borden de weg wijzen naar de ingang. Voor diegenen die liever met het vliegtuig reizen, ligt de dichtstbijzijnde luchthaven, Duluth International Airport, op ongeveer 50 kilometer van het park.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.