Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Gospel in New York

Gospel in New York - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je naar een authentiek gospeloptreden tijdens je verblijf in The States? New York City is, wat dat betreft, een goede keuze. De stad, en met name het stadsdeel Harlem, heeft verschillende kerken waar dit soort diensten plaatsvinden. Hou er wel rekening mee dat niet alle gebedshuizen ook daadwerkelijk reizigers naar binnen laten. Een tour vol gospel in New York doet dat wel en is, wat dat betreft, je beste optie.

Direct naar

Gospel in New York bezoeken
Gospeltours
Sylvia’s Restaurant
Apollo Theater

[affiliate location=”harlemsundaygospelservicewithlocals” type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

Gospel in New York - PixabayGospel in New York bezoeken

De beroemde gospeldiensten die iedere zondag plaatsvinden, zijn een bijzondere aangelegenheid. Ze zijn vrolijk en meeslepend, maar worden ondanks dat karakter vaak uiterst serieus genomen. Het is dan ook niet mogelijk om zomaar de eerste de beste kerk binnen te lopen.

Gospeltours

Mogelijkheden om toch gospel in New York te zien? Die zijn er toch. Je beste optie is in dat geval een tour door het stadsdeel Harlem. Deze tours worden gegeven door een gerespecteerde inwoner van dit deel van Manhattan. Hij of zij is eveneens een erkende gids die je meeneemt door verschillende delen van Harlem. Je krijgt daarbij informatie over de Afro-Amerikaanse historie van de wijk, ziet woningen van (voormalig) bewoners die veel voor de buurt hebben betekent én wordt lid van de plaatselijke kerkfamilie. Je mag zodoende op zondag aanwezig zijn voor een uur vol aanbieding. Dat is inclusief evangelie.

[affiliate location=”harlemsundaygospelservicewithlocals” type=”ticketlinks”]

Sylvia’s Restaurant

Wil je wel iets van gospel in New York meekrijgen, maar hoef je niet per se een authentieke kerk in? Kijk dan eens naar Sylvia’s Restaurant. Dit restaurant in Harlem staat bekend om haar soul food-gerechten: items uit de Afro-Amerikaanse keuken die met liefde zijn bereid en veelal van familie op familie zijn doorgegeven. Sylvia’s Restaurant is echter iedere zondag thuis voor de zogenaamde Gospel Brunch. Je krijgt hierbij niet alleen heerlijk eten, maar ook een klassiek gospeloptreden voorgeschoteld. De zangers en zangeressen staan niet op een podium, maar lopen al zingend tussen de tafeltjes door. Een unieke ervaring en de perfecte combinatie tussen lekker eten en gospel in New York.

Apollo Theater

Het Apollo Theater ligt eveneens centraal in de wijk Harlem en is een van de meest toonaangevende theaters van New York City. Grootheden als Sam Cooke, Otis Redding en Jimi Hendrix stonden hier in het verleden allemaal al eens op de bühne. Het Apollo Theater is nog steeds een plaats waar veel lokaal talent wordt ontdekt. Ga naar de Amateur Nights om te kijken wat de muzikanten uit New York hebben te bieden. Ze vertolken allerlei genres, waaronder gospel, blues, soul en hedendaagse r&b.

[affiliate location=”harlemsundaygospelservicewithlocals” type=”ticketlinks”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]