Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit zijn de 5 beste uitkijkpunten over de Grand Canyon

Grand Canyon bezienswaardigheden
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Grand Canyon National Park in de staat Arizona staat ongetwijfeld hoog op je bucketlist wanneer je naar het Amerikaanse Westen gaat. Waar je precies moet zijn voor een tof uitzicht over dit fenomenale wereldwonder? Wij gaan voor déze Grand Canyon-bezienswaardigheden!

[themify_layout_part id=34172]

1. Mather Point – Grand Canyon-bezienswaardigheden

Mather Point is een van de meest populaire uitkijkpunten van het Grand Canyon National Park – en het is niet moeilijk om te zien waarom.

Het ligt dicht bij het South Rim Visitor Center, maar met alleen die omschrijving doen we Mather Point flink tekort. Je kunt tenslotte niet vanaf ieder punt 97 kilometer (!) in de verte turen…

North Rim of South Rim?

South Rim

Grand Canyon bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

2. Yavapai Point

Ook Yavapai Point mag er zeer zeker zijn. Dit is namelijk een hele goede optie wanneer het weer niet helemaal meezit.

Dat komt doordat je bij regen of onweer kunt schuilen in het Yavapai Geology Museum. Dit museum ligt precies aan de rand van de canyon, heeft panoramische ramen en een boatload aan informatie over het geologische mirakel dat de Grand Canyon heet.

North Rim of South Rim?

South Rim

[themify_layout_part id=34170]

3. Bright Angel Point – Grand Canyon-bezienswaardigheden

Bright Angel Point is een van de populairste uitkijkpunten aan de noordzijde van de Grand Canyon. Je moet enigszins je best doen om er te komen – lees: een stuk lopen over een behoorlijk steil pad – maar die inspanningen worden ook wel beloond met een schitterend uitzicht over de Bright Angel Canyon en de Transept Canyon.

Nóg een pluspunt: Bright Angel Point ligt bijna 1.500 meter hoger dan alle uitkijkpunten van de South Rim.

North Rim of South Rim?

North Rim

Grand Canyon bezienswaardigheden
Boy Tijbosch |

4. Ooh Aah Point

Als er een prijs bestond voor de mooiste naam, ging die absoluut naar Ooh Aah Point: een plek vernoemd naar de meestvoorkomende reacties van mensen die de Grand Canyon bezoeken.

Ooh Aah Point is bovenal een stuk rustiger dan de meeste uitkijkpunten aan de zuidzijde van Grand Canyon National Park. Dat komt mede doordat je er iets meer moeite voor moet doen om er te komen – lees: een wandeling van anderhalve kilometer. Het uitzicht maakt echter veel goed.

North Rim of South Rim?

South Rim

[themify_layout_part id=37739]

5. Point Imperial – Grand Canyon-bezienswaardigheden

Point Imperial is nog zo’n paradepaardje. Het is namelijk het hoogste uitkijkpunt van de Grand Canyon en wie goed kijkt, spot hiervandaan ook nog de Painted Desert.

North Rim of South Rim?

North Rim

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]