Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Grand Canyon: volbouwen of met rust laten?

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een indianenstam wilt het natuurpark 'verrijken' met hotels, een kabelbaan en een tentoonstelling. Verbetering – of juist niet?

door Boy Tijbosch


Het Grand Canyon National Park in Arizona is één van de meest bezochte parken in de VS. Logisch, want veel toeristen beschouwen de kloof als de móóiste plek op aarde. De South Rim trekt de meeste bezoekers, hoewel er ook gebieden zijn waar minder reizigers op afkomen. Een lokale, anonieme indianenstam wilt daar verandering inbrengen – zo meldt het RTL Nieuws. In de bouwplannen: een kabelbaan naar de bodem van de canyon, een exhibitie en een aantal accommodaties.

De controversiële plannen krijgen veel weerstand, onder meer afkomstig van een andere indianenstam. De Navajo's zien de Grand Canyon als heilige grond en eisen dat deze met rust wordt gelaten. Ook veel toeristen zijn niet overtuigd en zien het park liever in haar unieke, onbebouwde vorm. De indianen geven er weinig om. Zij stellen dat het hun grond is en verwijzen daarnaast naar een eerdere vorm van bebouwing: het ontwikkelen van de Grand Canyon Skywalk.

Wat vind jij mooier – bebouwd of onbebouwd? Laat het ons weten via Facebook!


Foto's: Anneloes Keunen/Amerika Only