Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Grand Marais is het verborgen juweeltje aan de oevers van Lake Superior

Michael Harthan via Visit Cook County
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Of je nu komt voor de prachtige natuur, de bruisende kunstscene of de warme gemeenschapssfeer: Grand Marais biedt een unieke en betoverende ervaring die je ziel raakt en lang in de herinnering blijft. Ontdek de magie van de noordelijke wildernis in dit verborgen juweeltje aan de oevers van Lake Superior in de staat Minnesota!

Lees ook Gebouwd in de ruïnes van wat ooit de grootste korenmolen ter wereld was: Mill City Museum

Visit Cook County

Dit is Grand Marais

Grand Marais is een stad gelegen aan de schilderachtige oevers van Lake Superior in Minnesota.

Dit charmante stadje, omgeven door bossen en aan de rand van ’s werelds grootste zoetwatermeer, is de perfecte mix van natuur en culturele warmte.

grand marais
Visit Cook County

Dit zie je in Grand Marais

Een hoogtepunt van een bezoek aan deze stad is de mogelijkheid om te genieten van het adembenemende uitzicht op Lake Superior. De kustlijn biedt een perfecte setting voor ontspannende wandelingen langs het water en het bewonderen van de zonsondergang boven het glinsterende meer.

De stad zelf heeft een levendige kunstgemeenschap die te zien is in de vele galerijen en ambachtelijke winkels langs de hoofdstraat. Kunstenaars worden aangetrokken door de inspirerende omgeving, wat resulteert in een mix van schilderijen, handgemaakte ambachten en lokale kunstwerken.

In de winter verandert Grand Marais in een winterwonderland, waar bezoekers kunnen genieten van activiteiten, zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen op het bevroren meer.

Visit Cook County

Een niet te missen bezienswaardigheid is het Grand Marais Art Colony, waar kunstenaars samenkomen om workshops en tentoonstellingen te delen. Hier kunnen bezoekers de lokale kunstscene verkennen en wellicht een uniek kunstwerk vinden als aandenken aan hun reis.

Voor natuurliefhebbers biedt de Gunflint Trail een avontuurlijke reis diep het bos in, waar wandelpaden en uitkijkpunten een ongeëvenaard uitzicht op het omliggende landschap bieden. Het gebied staat ook bekend om zijn prachtige watervallen, zoals de High Falls of the Pigeon River.

Een andere trekpleister is de Grand Marais Harbor, waar kleurrijke vissersboten dobberen naast gezellige cafés en visrestaurants. Hier kunnen bezoekers genieten van verse visgerechten en lokale specialiteiten, terwijl ze de bedrijvigheid van de haven gadeslaan.

grand marais
Visit Cook County

Zo kom je er

Grand Marais ligt in het noorden van de staat Minnesota. Dit stadje ligt aan de oever van Lake Superior, dat de grens vormt tussen de Verenigde Staten en Canada in dit gebied.

De stad is een aardig stukje rijden vanaf de grote stad Minneapolis: vier uur. Deze route staat echter bekend als de North Shore All-American Scenic Drive – en dat is écht een aanrader.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.