Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De Grand Prismatic Spring is een van de tofste plekken in Yellowstone National Park

Grand Prismatic Spring - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Nu hoort Yellowstone National Park sowieso al bij Amerika’s beste nationale parken, maar je hebt natuurlijk altijd zoiets als baas boven baas.

Veel reisgidsen en websites melden dat de geisers en heetwaterbronnen in Yellowstone National Park er geweldig uitzien. Niet dat ze stinken als de pleuris. Een mengeling tussen malafide zweetsokken en een herentoilet van een weinig bezocht tankstation is een waarheidsgetrouwe omschrijving van deze weelderige geur.

Bij een geiser als Old Faithful ruik je dat niet, omdat ‘ie vrij ver weg staat. Maar bij Grand Prismatic Spring ligt dat anders. Er loopt een boardwalk over de heetwaterbron heen, waardoor de reuk van rotte scharreleieren tot ver in je neusholte doordringt.

[themify_layout_part id=34280]

Wat is de Grand Prismatic Spring?

Desondanks is de Spring een van de mooiste plekken in Yellowstone National Park. De term helder water krijgt een geheel nieuwe dimensie en als Photoshop in real-life toepasbaar was, had het er ongeveer zó uitgezien.

Hier wordt tweeduizend liter extreem zuiver water geproduceerd. Per minuut, welteverstaan. Vandaar ook die blauwe kleur, hoewel dat niet betekent dat het water schoon is. Die oranje delen aan de zijkanten? Die zijn het werk van een kolonie hardwerkende bacteriën. We bedoelen maar.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kan ik de Grand Prismatic Spring zien?

Grand Prismatic Spring zien? Dat kan – natuurlijk. Hij ligt, zoals de meeste grote bezienswaardigheden, in het Wyoming-deel van Yellowstone National Park (Yellowstone National Park ligt in Idaho, Montana en Wyoming).

Je komt er door simpelweg de Grand Loop Road te volgen: de rondweg die door het hele park trekt. Andere bekende bestemmingen liggen vlakbij, zoals de Morning Glory Pool en de eerder genoemde geiser Old Faithful – die trouw en om de negentig minuten een gigantische hoeveelheid kokend water de lucht in spuwt.

Laatste tip: hou je Yankees-pet goed vast. Het assortiment fitter caps dat in de Grand Prismatic Spring ligt, is verbazingwekkend groot.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]