Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Voor kunst, bier en familieplezier moet je naar Grand Rapids, Michigan

Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Grand Rapids, Michigan is een stad vol met onverwachte verrassingen. De stad is een toevluchtsoord voor veel dingen, maar vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst of bier. Geniet van spectaculaire kunst of ontdek een van de vele bierbrouwerijen. Daarnaast zijn er ook eindeloze mogelijkheden voor familieplezier.

Grand Rapids krijgt de laatste jaren veel aandacht. De stad heeft onlangs zelfs de bijnaam Beer City USA gekregen, aangezien het meer dan tachtig brouwerijen heeft. Daarnaast werd Grand Rapids in 2014 door Lonely Planet uitgeroepen tot de beste, Amerikaanse reisbestemming.

Ondanks al deze lof heeft Grand Rapids de kracht om bezoekers nog steeds te verrassen.

Lees ook: Pak een tissue, want Disney’s nieuwste avondshow is een tranentrekker! 

Wat is Grand Rapids?

Grand Rapids is de op één na grootste stad in Michigan. De stad heeft zijn naam te danken aan de stroomversnellingen in de nabijgelegen rivier, de Grand. Grand Rapids staat bekend als een levendige stad met een mix van kunst en cultuur, brouwerijen, restaurants en winkels.

Terwijl Grand Rapids bruist van de opwinding van de grote stad, is de openluchtrecreatie nooit ver weg. Vissers werpen hun lijnen uit in de Grand River – gewóón in het centrum. Honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden liggen binnen vijf minuten van het stadscentrum. Daarnaast kent de regio om Grand Rapids ook tientallen golfbanen.

Op slechts 30 minuten van het centrum liggen de stranden en badplaatsen van Lake Michigan. Breng een dag door op het strand en een nacht in de stad Grand Rapids – of andersom!

Hotel nodig? Boek hier voordelig een hotel in Grand Rapids.

Wat zijn de belangrijke bezienswaardigheden in de buurt van Grand Rapids?

Frederick Meijer Gardens

Frederick Meijer Gardens is een groot terrein met een botanische tuin en een beeldenpark in de stad. Het bevat de grootste collectie sculpturen van het Amerikaanse Midwesten.

Een van de bezienswaardigheden in het park is de Michigan’s Farm Garden, een familieboerderij uit 1930.

Gerald R. Ford Presidential Museum

Dit museum in Grand Rapids staat in het teken van de president Gerald R. Ford. Je vindt hier zelfs zijn graf. Je kan daarnaast zijn Oval Office betreden, maar ook duizenden artefacten, foto’s en documenten van zijn leven bekijken.

Grand Rapids Art Museum

Grand Rapids Art Museum in Grand Rapids heeft wisselende tentoonstellingen van lokale, nationale en internationale kunstenaars. De permanente collecte bestaat uit werken uit de Renaissance tot hedendaagse kunst.

Tickets kopen? Tickets voor deze musea koop je aan de deur of online via hun website. Kaartjes voor andere activiteiten in Grand Rapids kun je wél via ons reserveren.

grand rapids michigan

Vuurtorens

Michigan staat bekend om zijn vuurtorens. Aan het water bij Lake Michigan, dichtbij Grand Rapids, staat op een pier Grand Haven Lighthouse. Mensen genieten hier vaak van een wandeling langs de boulevard voor een prachtige uitzicht op de torens.

Nederlands erfgoed

In de buurt van Grand Rapids is er veel Nederlands erfgoed te vinden. In het plaatsje Holland, op ongeveer een halfuur rijden vanaf de stad, ligt Nelis Dutch Village. Dit is een themapark met een gereconstrueerd Nederlands dorpje uit de negentiende eeuw, inclusief een klompenfabriek!

Ook vind je in Holland het park Windmill Island Gardens. Dit is een park met werkende molens.

Kortingscode Auto in Michigan nodig? Huur hier een auto en gebruik de exclusieve kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

grand rapids michigan

Hoe bereik ik Grand Rapids?

Grand Rapids ligt in het westen van de staat Michigan, op ongeveer een uur rijden van de kustlijn van Lake Michigan. Het ligt 280 kilometer ten noordoosten van Chicago en 253 kilometer ten westen van Detroit.

Al naar Amerika geweest? Check onze nieuwe SpaarShirts in de webshop!