Afrika OnlyCanada Only

Zoek je een 100% Amerikaans restaurant? Ga naar Grandma’s Saloon & Grill

Grandmas Saloon & Grill Canal Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Grandma’s Saloon & Grill in Canal Park is sinds 1976 een icoon in de staat Minnesota. Sla hem niet over als je in de buurt van Duluth bent!

We zijn groot fan van Amerikaanse restaurantketens à la Outback Steakhouse en Texas Roadhouse. Maar soms zijn het juist de minder bekende eetgelegenheden die het langst in je geheugen blijven hangen – op een positieve manier.

Grandma’s Saloon & Grill in Duluth, Minnesota is zo’n tentje. Vanwege het uitstekende menu en de ligging aan Lake Superior, maar vooral vanwege de typisch Amerikaanse uitstraling. Veel meer USA dan dit gaat het in ieder geval niet worden…

Grandmas Saloon & Grill Canal Park
Foto: Anneloes Keunen

Waar komt Grandma’s Saloon & Grill in Canal Park vandaan?

In Duluth en omstreken gaat een verhaal rond. Dit verhaal stelt dat Grandma’s Saloon indirect is begonnen bij een Italiaanse immigrant genaamd Rosa Brochi. Zij werd in die tijd ook wel Grandma genoemd vanwege de hoge mate aan service die ze doorvoerde in haar pensions, waar ze humanitair werk verrichtte. Grandma’s Saloon & Grill zou zijn opgericht door twee kleinzoons die dit in haar geest hadden gedaan.

Mooi verhaal, niet? Helaas is er niets van waar.

Grandma’s Saloon is in werkelijkheid in 1975 opgericht door twee twintigers op zoek naar een plek om meiden te versieren. Ja – zo staat het op hun eigen website. Kunnen wij ook niets aan doen.

Neemt niet weg dat de saloon wel degelijk een belangrijke rol speelt binnen de bevolking van Duluth. Grandma’s wordt gezien als een verzamelplek voor iedereen, waar je met vrienden bijeenkomt.

En wat humanitair werk betreft: het restaurant organiseert jaarlijks verschillende liefdadigheidsevenementen, zoals de Grandma’s Marathon. Dat is een échte marathon die begint en eindigt bij de eetgelegenheid.

Grandmas Saloon & Grill Canal Park
Foto: Anneloes Keunen

Wat staat er op het menu?

Goed – die marathon in interesseert je waarschijnlijk niet zoveel. Jij komt voor het eten.

Well – we hebben goed nieuws. We hebben Grandma’s Saloon & Grill voor je getest, zodat jij dat niet meer hoeft te doen, en dit is écht een moetje wanneer je door het Amerikaanse Midwesten reist.

Overall is Grandma’s Saloon & Grill een typisch Amerikaanse steakhouse, maar mét eigen klassiekers die je niet zo snel ergens anders vindt. Wild Rice-Cranberry Meat Loaf, bijvoorbeeld. Of Grandma’s Chicken Pot Pie. 

En wij zijn altijd ook wel fan van St. Louis Pork Ribs. Dat zijn spareribs, maar dan net iets steviger dan de gebruikelijke variant. Ze worden hier op houtskool geroosterd en geserveerd met barbecue- of Carolina Mustard-saus.

Grandmas Saloon & Grill Canal Park
Foto: Anneloes Keunen

Hoe kom ik bij Grandma’s Saloon & Grill in Canal Park?

Grandma’s Saloon & Grill bezoeken? Goed idee. Je vindt het oorspronkelijke restaurant in Canal Park in Duluth, Minnesota. Het adres is 522 Lake Avenue South.

Elders in de stad vind je nog een filiaal, op 2202 Maple Grove Road. De derde vestiging ligt in het plaatsje Virginia – ook in Minnesota. Adres: 1302 S 12th Avenue.

[themify_layout_part id=42364]