Canada Only

Great Smoky Mountains National Park start volgend jaar met parkeertarieven

Great Smoky Mountains National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het nationale park in de staten North Carolina en Tennessee is gratis. Daar komt vanaf 2023 – soort van – een einde aan.

Wie zijn of haar auto in Great Smoky Mountains National Park wil stallen, heeft daar vanaf komend jaar een parkeerpas voor nodig. Deze passen kosten $5 per dag en $15 voor zeven dagen.

Het is ook mogelijk om een jaarpas te kopen. Dit kost je $40 per jaar.

[themify_layout_part id=34172]

Wanneer gaan deze tarieven in?

De nieuwe parkeertarieven worden effectief op 1 maart 2023. Bezoekers van het Great Smoky Mountains National Park moeten vanaf dat moment een zogenoemde tag op hun dashboard kunnen leggen.

[themify_layout_part id=34170]

Gaan er nog meer prijzen omhoog?

In aanvulling op de parkeertarieven verhoogt het nationale park ook hun kampeerprijzen.

Een zogenoemde family campsite kost $30 per nacht voor een standaardplaats en $36 voor een plek met elektriciteit. De kosten hiervoor zijn momenteen maximaal $27.

[themify_layout_part id=37739]

Waarom verhoogt het park deze prijzen?

Superintendent Cassius Cash – what’s in a name? – spreekt in een statement van een mijlpaal in de historie van Great Smoky Mountains National Park. Hij geeft daarin ook aan gesteund te worden door alle omliggende county’s in zowel North Carolina als Tennessee.

De noodzaak voor het invoeren van parkeertarieven zit hem in het feit dat Great Smoky Mountains National Park het meest bezochte park van Amerika is. Dat heeft volgens Cash zijn tol geëist op de infrastructuur van het natuurgebied. De opbrengsten gaan dan ook onder meer naar het verbeteren hiervan.

Sommige dingen, zoals de entree voor het park, blijven echter gratis. Parkeren voor minder dan vijftien minuten kan eveneens kosteloos.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]