Canada Only

Great Smoky Mountains: waar moet ik zijn?

Great Smoky Mountains National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

5 hoogtepunten in het meest bezochte nationale park van de VS.

door Boy Tijbosch

1.    BLUE RIDGE PARKWAY

De Blue Ridge Parkway is een van Amerika’s populairste autoroutes en gaat over de hoge bergtoppen van het park. Onderweg passeer je stenen tunnels, steile wanden en memorabele uitkijkpunten. Een handig manier om de hoogtepunten van het park op comfortabele wijze te zien.

2.    CADES COVE

Cade Cove is een fraaie vallei met daaromheen een zogenaamde loop – een autoroute die langs de beste plekken voert. Wil je een beer zien? De kans om er een te stoppen is hier het grootst.

3.    CHIMNEY TOPS TRAIL

Liever iets ondernemen? Klim dan naar Chimney Tops via de gelijknamige trail: een flinke wandeling met een schitterend eindpunt. Hiervandaan kijk je uit over de rokerige nevel waaraan het nationale park haar naam heeft te danken.

4.    CLINGMANS DOME

Een nóg beter uitkijkpunt vind je bij Clingmans Dome: het hoogste punt in Tennessee met een prachtig zicht op de Appalachen.

5.    MIDNIGHT HOLE

Zwemmen is een populaire bezigheid in het Great Smoky Mountains National Park. Overal vind je beekjes en meren voor een afkoelsessie in de ongerepte wildernis. Onze suggestie? Midnight Hole!