Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Griffith Park Observatory

Griffith Park Observatory
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Griffith Park Observatory is een monument in Los Angeles, Californië. Dit observatorium functioneerde als decor in verschillende films, series en games. Het is daarnaast een van LA’s populairste plekken om de Hollywood-borden goed te zien. Het Griffith Park Observatory is bovenal natuurlijk gewoon een plaats om het heelal te verkennen.

Direct naar
Griffith Park Observatory bezoeken
Dit mag je niet missen in het Griffith Park Observatory

[affiliate location=”losangeles” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”losangeles” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”losangeles” type=”ticketlinks”]

Griffith Park Observatory bezoeken

Een van de must-sees in observatorium is het Samuel Oschin Planetarium. Dit is een groot en modern theater waar, verspreid over het jaar, verschillende shows plaatsvinden. Deze voorstellingen hebben verschillende thema’s, waaronder de kosmos en het bestaan van water buiten de aarde.

Het planetarium is ook voorzien van sterrenkijkers en digitale projectieschermen. Deze zijn gratis te gebruiken. Dat heeft ertoe geleid dat er vrijwel iedere avond een groep liefhebbers naar Griffith Park Observatory komt om hiervandaan de ruimte te bekijken.

Een zogenaamde Public Star Party vindt eens in de maand plaats. Prrofessionals van de Los Angeles Astronomical Society (LAAS) zijn dan aanwezig om je te ondersteunen tijdens het naar boven turen.

Het observatorium is gratis toegankelijk voor iedereen. Dat was de wens van kolonel Griffith, waarnaar het observatorium is vernoemd. De shows in het Samuel Oschin Planetarium kosten wel geld.

Hollywood

Griffith Park Observatory is natuurlijk ook gewoon een uitstekende plaats om naar de borden van Hollywood te kijken. De letters liggen vlakbij en zijn een garantie voor mooie foto’s voor het thuisfront.


Griffith Park ObservatoryDit mag je niet missen in het Griffith Park Observatory

Bekijk een voorstelling in het Samuel Oschin Planetarium

Deze shows kosten, in tegenstelling tot de toegang tot observatorium, wel geld, maar voor rond de vijf dollar krijg je wel van alles te horen over het heelal.

Maak een Public Star Party mee

De Los Angeles Astronomical Society komt eens in de maand langs om extra uitleg te geven over hetgeen sterrenkijkers naar turen. Dat is altijd op zaterdag. Bekijk de officiële website voor meer info.

Schiet foto’s van de Hollywood-letters

Je kunt ze hiervandaan onmogelijk missen: de negen letters die Hollywood spellen.

[affiliate location=”losangeles” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”losangeles” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”losangeles” type=”ticketlinks”]