Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Hallelujah! Hier vind je Amerika’s beste Gospel Choirs

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op zoek naar een authentiek gospeloptreden? Dan moet je hier zijn!

door Boy Tijbosch

GOSPEL IN NEW YORK

In New York City vind je tal van kerken waar iedere zondag een gospelkoor op de bühne staat. Het is daarbij het beste om rond te lopen in de wijk Harlem en te kijken waar de meeste locals naar binnen gaan. Hoe kleiner de kerk, hoe authentieker de dienst. Een goed voorbeeld hiervan is The First Corinthian Baptist Church. De diensten beginnen vaak vroeg: rond negen uur ‘s ochtends.

Een andere gospeltip is het restaurant Sylvia’s. Deze sfeervolle tent, ook in Harlem, staat bekend om het serveren van New York’s beste soul food. De twee eigenaren, man en vrouw, treden op zondag op in hun eigen restaurant. Ze zingen gospel van half 1 tot 4 uur ‘s middags.

GOSPEL IN FLORIDA

Het klinkt misschien wat vreemd, maar in Disney World vind je een échte gospel brunch. Deze wordt iedere zondag georganiseerd door House Of Blues in Downtown Disney. Het programma is samengesteld door gospelproducer en -zanger Kirk Franklin. Entree is inclusief buffet met meerdere zuidelijke specialiteiten, waaronder Chicken ‘n Waffles.

Overigens vind je House Of Blues en haar gospel brunches in veel meer Amerikaanse steden: Anaheim, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Myrtle Beach, New Orleans en San Diego.

GOSPEL IN TENNESSEE

Als muziekstaat mag Tennessee niet ontbreken. Wil jij een gospeldienst bijwonen in Nashville of Memphis? Dan geldt ook hier, net als bij New York, dat je het beste kunt kijken welke kerken zondags bezocht worden door de lokale bevolking. In Memphis komen veel mensen af op de Full Tabernacle Church, mede doordat soullegende Al Green er (soms) de dienst leidt.

Nog een aanrader is de gospel brunch van de B.B. King’s Blues Club, de restaurantketen van de onlangs overleden muzikant. Vestigingen zijn te vinden in Memphis (aan Beale Street) en in Nashville.

GOSPEL IN TEXAS

Ook in Texas vind je veel gospel en dé place-to-be is Austin, een stad die sowieso al bekend staat om haar sfeervolle muziekscene. Aanrader is de Live Gospel in Stubbs BBQ. Het swingende koor begint iedere zondag om half elf ‘s ochtends aan een voorstelling en combineert dat met Fried Catfish en BBQ Briskets.