Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Halloween in de themaparken – een overzicht

Halloween, Magic Kingdom
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

31 oktober nadert. Veel Amerikaanse attractieparken bevinden zich al middenin hun eigen, unieke Halloween-programma’s. Hieronder vind je een concreet overzicht van de to-do’s in de populairste themaparken in aanloop tot de spookachtige feestdag.

door Boy Tijbosch

American Museum of Natural History

Op Halloween opent het American Museum of Natural History in New York City méér dan dertig vertrekken van het imposante gebouw. Extra aandacht is er voor de dinosauriërsafdeling en de tentoonstelling over het universum. Kinderen worden opgeroepen verkleed te komen. Zij worden ontvangen door onder anderen de karakters Curious George en Clifford The Big Red Dog. Van 16:00 tot 19:00 treden er muzikanten, goochelaars en steltlopers op.

Busch Gardens & Sea World

Sea World San Antonio (Texas), Busch Gardens Tampa Bay (Florida) en Busch Gardens Williamsburg (Virginia) pakken dit jaar groots uit qua Halloween-activiteiten. Alle parken beschikken over haunted zones, waarbinnen bezoekers de stuipen op het lijf worden gejaagd. Het Frightmare Forest is hier een voorbeeld van – gasten worden een bos ingeloodst waar, volgens Sea World, niets is wat het lijkt. Het Circus of Superstition wordt geleid door angstaanjagende clowns.

Universal Studios Orlando

De Halloween Horror Nights in de Universal Studios zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen en duren dit jaar tot en met 2 november. Daarbij zijn acht nieuwe, tijdelijke attracties gebouwd, speciaal ontworpen voor deze periode. Zoals ook bij de rest van het park het geval is, zijn de haunted houses afgeleid van bekende Hollywood-producties, waaronder Evil Dead, Cabin In The Woods en Residents Evil. Daarnaast staan er twee nieuwe liveshows op de planning: Bill & Ted’s Excellent Halloween Adventure en The Rocky Horror Picture Show: A Tribute.

The Walt Disney World Resort

Tot en met 1 november kleurt het park oranje en groen tijdens de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party in Magic Kingdom. Bekende onderdelen van de Party zijn de vuurwerkshow en de Mickey’s Boo-To-You Halloween Parade, die ‘s avonds over Main Street trekt. Nieuw daarbij zijn Jack en Sally Skellington uit Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas en de karakters van de laatste Disney-film, Monsters University.

De Halloween-avonden beginnen om 19:00 en duren tot middernacht. Bezoekers worden aangemoedigd in kostuum te komen en mee te doen aan het zogenaamde trick-or-treating.

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!

 

Halloween, Magic Kingdom
David Roark