Canada Only

Handig: budgettips voor New York-reizigers

New York City II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een bezoek aan The Big Apple hoeft helemaal niet zo duur te zijn…

door Boy Tijbosch

Betaalbaar citytrippen naar New York? Het kan! Van een wandeling over The High Line tot het uitwaaien op de gratis Staten Island Ferry: New York biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een onvergetelijk én betaalbaar bezoek.

GRATIS MUSEA

New York City: bekend om haar wereldberoemde attracties en dito musea. Minder bekend is dat veel bezienswaardigheden korting of soms zelfs gratis toegang bieden. The Bronx Museum of the Arts, Snug Harbour Cultural Center, de Botanische tuinen in Staten Island: allemaal voorbeelden van culturele instellingen die het jaar rond niets kosten. Verschillende bezienswaardigheden openen de deuren op vaste dagen zonder toegang te hoeven betalen, waaronder het nieuwe 9/11 Memorial Museum (gratis op dinsdag van 17:00 tot 20:00), het Museum of Modern Art (gratis op vrijdag van 16:00 tot 20:00) en de New York Botanical Garden (gratis op woensdag).


GRATIS RONDLEIDINGEN

Dompel onder in de wijken van de stad en volg een gratis tour van een van de vele non-profit-aanbieders langs verschillende hoogtepunten en onontdekte plekjes. Deze New Yorkers laten je kosteloos kennis maken met hun wijk aan de hand van verschillende neighborhood tours. Aanraders? De Central Park Conservatory, het Grand Central Partnership en de Village Alliance.


BESPAREN OP ACCOMMODATIE

Een insider’s tip: bespaar op je accommodatie. Op vaste dagen in de week en tijdens de eerste maanden van het jaar bieden hotels lagere kamerprijzen. Denk bijvoorbeeld aan Memorial Day of Independence Day. Ook op zondag is het betaalbaar overnachten in de stad.


MONEY SAVING EVENTS

Door het jaar heen worden er in New York diverse money saving events georganiseerd. Denk aan het populaire Restaurant Week, Broadway Week en Off-Broadway Week. Ook deze zomer staan er een aantal bijzondere evenementen op de planning. Op 9 juni vindt het Museum MIle Festival plaats. Celebrate Brooklyn start in juni en duurt tot en met augustus en ook het Hong Kong Dragon Boat Festival op 8 en 9 augustus is een aanrader.

Méér informatie over een betaalbaar bezoek aan NYC vind je op www.nycgo.com/free.


Uit het Amerika Only Magazine