Canada Only

Handig! Deze busroute helpt je drukte bij de Grand Canyon te vermijden

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Het is alweer maart en voor veel Amerikaanse scholieren betekent dat maar één ding: spring break. Tijdens deze voorjaarsvakantie zien voornamelijk de kustplaatsen zwart van de mensen, maar ook in de nationale parken is drukte geen zeldzaam verschijnsel. Daarom is Arizona’s Grand Canyon National Park maar alvast begonnen met het inzetten van een speciale busroute. Wie files en overvolle parkeerplaatsen binnen het park wil vermijden, doet er goed aan de Tusayan Shuttle Bus te gebruiken.

De pendeldienst rijdt tot en met 30 september op en neer tussen het dorpje Tusayan en het nationale park. De bus legt een rustigere route af en stopt vlak voor de meest populaire uitkijkpunten: geen file, geen parkeerfrustraties. Bovendien vertrekt de shuttle om de twintig minuten, waardoor je nooit lang hoeft te wachten.

Gebruik maken van deze dienst? Parkeer dan je auto waar dan ook in het dorpje Tusayan en loop naar het aangegeven vertrekpunt. De bus rijdt dagelijks tussen 08:00 en 21:30. Je moet wél beschikken over een geldige entreekaart voor het park zelf. Deze kun je kopen bij verschillende winkeliers in Tusayan.

De Grand Canyon mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je road trip door het Amerikaanse westen. Heb je plannen? Check dan HIER wat de goedkoopste tickets zijn, zoek HIER een hotel en haal HIER je huurauto inclusief alle verzekeringen vandaan.


Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only