Afrika OnlyCanada Only

Happy Halloween! Dit stadje in Tennessee heeft meer vogelverschrikkers dan inwoners

Herfst - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Gatlinburg is een geweldige stop voor iedereen die op weg is naar Great Smoky Mountains National Park – en rond Halloween is dat er alleen maar beter op geworden.

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”ticketlinks”]

Het stadje is namelijk druk bezig met het behalen van een wereldrecord. En niet zomaar een wereldrecord. Gatlinburg probeert de boeken in te gaan als stad met het hoogste aantal vogelverschrikkers in één plaats.

Dat record staat nu nog op naam van de National Forest Adventure Farm in het Verenigd Koninkrijk. We weten niet precies hoe ze daar in hemelsnaam op dit bizarre idee zijn gekomen, maar hier stonden er ooit 3812.

Inmiddels lijkt het erop dat Gatlinburg het record inderdaad gaat verbeteren. Het Gatlinburg Convention and Visitors Bureau is namelijk al een tijdje bezig met het plaatsen wel welgeteld 4325 exemplaren. Fun fact: Gatlinburg zelf heeft maar 4100 inwoners. Dat houdt dus in dat het aantal vogelverschrikkers dat van de bewoners overstijgt.

Volgens Marci Claude, pr-manager voor Gatlinburg, ontstond het idee een aantal jaren geleden. ‘We zagen dat toeristen van al onze herfstdecoraties het langst bleven hangen bij de vogelverschrikkers’, stelt ze tegenover WATE-TV. ‘We wilden daarom dit jaar meer exemplaren plaatsen – en zijn toen maar gewoon voor het wereldrecord gegaan.’

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Eisen

Om het record ook daadwerkelijk te halen, moest Gatlinburg aan een aantal eisen voldoen. De vogelverschrikkers moesten bijvoorbeeld ‘human features’ hebben en geplaatst worden binnen een te lopen afstand vanuit Downtown Gatlinburg.

Daarvoor had Gatlinburg overigens wel wat hulp nodig van de lokale bevolking. De inwoners van het bergstadje hebben bijgedragen door op iedere hoek van de straat nog eens een extra vogelverschrikker te plaatsen.

Tot wanneer?

Wil je de vogelverschrikkers van Gatlinburg zelf zien? Dan moet je heel snel zijn: de verwachting is dat ze na Halloween plaats moeten maken voor de kerstversieringen.

We weten nog niet hoeveel kerstmannen daarvoor gaan plaatsen…

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robyn Strickland (@robyn_d_strickland) op

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”tennessee-2″ type=”ticketlinks”]