Canada Only

Harlem

Harlem - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Harlem heeft bij veel reizigers de reputatie een nogal barmhartige wijk te zijn waar veel criminaliteit heerst. Dat was misschien in een ver verleden het geval, maar vandaag de dag is Harlem, net als de rest van New York, een van de veiligste stedelijke gebieden van Amerika. Harlem is bovenal een levendige wijk met een unieke architectuur. Dit zie je onder meer aan de stoops: de unieke trapgevels voor de al net zo karakteristieke huizen die je niet in de rest van Manhattan vindt. Harlem is daarnaast een centrum voor de Afro-Amerikaanse levensstijl. Het wereldberoemde Apollo Theater huisvest regelmatig blues- en jazzartiesten. Sylvia’s Restaurant is een van de allerbeste locaties voor soul food is. Meer Harlem New York bezienswaardigheden vind je hieronder!

Direct naar

Harlem bezoeken
Bezienswaardigheden en activiteiten
Eten en drinken
Kerkdiensten en gospel in Harlem
Praktische info
De tijd in Harlem
Het weer in Harlem

[affiliate location=”harlem” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”harlem” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”harlem” type=”ticketlinks”]

Harlem - PixabayHarlem bezoeken

Bezienswaardigheden en activiteiten

Apollo Theater
New York is met Carnegie Hall en Madison Square Garden goed vertegenwoordigd qua uiteenlopende muziektempels. Wie uitsluitend blues, soul of jazz wil horen, is toch echt het beste af in Harlems Apollo Theater. Grootheden als Jimi Hendrix, James Brown en Otis Redding delen allemaal het feit dat ze hier hun carrière begonnen. Het Apollo Theater is nog steeds een broedplaats voor talent. Je kunt de agenda bekijken om te kijken wat er tijdens jouw NYC-trip op de bühne staat, maar het leukste zijn de Amateur Nights. Deze avonden draaien om lokaal talent dat het podium betreedt. Je ziet, met een beetje geluk, de nieuwe Mariah Carey vóór de grote doorbraak. Een van de gaafste Harlem New York bezienswaardigheden.

Cathedral Of Saint John The Devine
De grootste kathedraal ter wereld staat in New York City: de Cathedral of Saint John The Divine. Het pand heeft helaas nog geen dak, want zover waren de makers nog niet. Het imposante gebouw mag er desondanks absoluut zijn.

The First Corinthian Baptist Church
New York City heeft tal van kerken waar iedere zondag een gospelkoor op de bühne staat. Hoe kleiner de kerk, hoe authentieker de dienst. Een voorbeeld van zo’n gebedshuis is The First Corinthian Baptist Church. De diensten beginnen vaak vroeg: rond negen uur ’s ochtends.

Eten en drinken

Sylvia’s Restaurant
Sylvia’s Restaurant ligt aan de Malcolm X Boulevard in Harlem en is een absoluut begrip in NYC. Het restaurant is opgericht door de inmiddels overleden eigenaresse Sylvia Woods. Ze breidde het familiebedrijf nooit uit met nieuwe filialen, maar wel met onder meer een catering en een aantal eigen kookboeken. Dit heeft Sylvia’s Restaurant en haar gerechten authentiek gehouden. Je gaat naar Sylvia’s voor soul food, zoals gefrituurde kip, bananenpudding en ‘eieren op oma’s manier’.

Harlem New York bezienswaardighedenHarlem New York bezienswaardigheden: kerkdiensten en gospel in Harlem

New York, en met name Harlem, heeft veel verschillende kerken. Ze laten echter niet allemaal zomaar iedereen binnen. De zondagse diensten zijn een aangelegenheid voor locals en worden, hoe vrolijk een gospeloptreden er misschien ook uitziet, uiterst serieus genomen. Wil je toch per se naar binnen? Neem dan een tour door dit stadsdeel. Deze woorden vaak gegeven door locals die gerespecteerd worden binnen de Harlem-gemeenschap. Je maakt zo de grootste kans om alsnog een dienst bij te wonen.

Wil je gospel zien? Ga dan op zondag naar het hierboven genoemde Sylvia’s Restaurant. De langstlopende traditie van dit restaurant is namelijk de Gospel Sunday: een van de tofste Harlem New York bezienswaardigheden. Je wordt daarbij, naast een fabuleuze brunch met soul food, ook getrakteerd op een optreden van een vijf koppen telende gospelgroep. Deze zangers en zangeressen staan niet op een podium, maar lopen al zingend langs de tafels en stoelen. Een aanrader en een van de leukste Harlem New York bezienswaardigheden.


[affiliate location=”harlemsundaygospelservicewithlocals” type=”ticketlinks”]

Harlem - PixabayPraktische info

De tijd in Harlem

De tijd in Harlem scheelt zes uur met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in Harlem

Het weer in Harlem ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 5 graden Celsius
Veel neerslag

Februari
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Veel neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Veel neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Redelijk wat neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Veel neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Veel neerslag

Oktober
Rond de 18 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

[affiliate location=”harlem” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”harlem” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”harlem” type=”ticketlinks”]