Canada Only

Potterfans opgelet! Je kunt nu in een speciale Harry Potter-trein door Amerika reizen

Harry Potter trein
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Amerikaanse spoorwegmaatschappij Amtrak introduceert een Harry Potter trein die helemaal in de sfeer van de populaire tovenaarsleerling is gestoken.

All aboard! Treinreizen door Amerika zijn onder Europese reizigers misschien niet al te populair, maar wellicht dat deze locomotieven je over de streep kunnen trekken…

Amtrak komt namelijk – soort van – met hun eigen versie op The Hogwarts Express. Deze nieuwe Harry Potter-treinen, vier in totaal, reizen in de komende maanden op en neer tussen Boston en Washington DC. 

Een deel van het land dat ook wel The Northeast Corridor wordt genoemd.

Hoe zien de Harry Potter treinen eruit?

De treinen zijn aan de buitenkant voorzien van de bekendste personages uit de musical Harry Potter and The Cursed Child. Amtrak is namelijk sinds kort een officiële sponsor van deze Broadway-show.

Verwacht dan ook geen Daniel Radcliffes of Emma Watsons op het exterieur van de treinen. Zij zijn vervangen door de musicalsterren die de rollen van Harry Potter en Hermione Granger, maar ook Albus Potter en Scorpius Malfoy op zich nemen.

Neemt niet weg dat het er allemaal erg tof uitziet!

🇺🇸 Wil je naar de musical? Check hier of er kaartjes beschikbaar zijn!

Zijn er nog meer voordelen aan een reis met deze trein?

De onlangs aangekondigde samenwerking tussen Amtrak en de musical heeft ook voordelen voor reizigers die zogenoemde Amtrak Guest Rewards sparen. Zij kunnen namelijk punten verzamelen die weer korting geven op kaartjes voor de musical.

Je kunt echter ook sparen voor kortingen op treinreizen, hotels, auto’s en andere Broadway-shows.

Het is zelfs mogelijk om te sparen voor korting bij je favoriete, Amerikaanse restaurants, zoals Applebee’s, Outback Steakhouse en Red Lobster. 

Best interessant, niet?

Waar vertrekt de Harry Potter trein?

De nieuwe treinen rijden heen en weer tussen Boston, Massachusetts en Washington DC. Je kunt ze dus ook gebruiken om New York City binnen te rijden.

Wil je naar de musical? Die speelt in het Lyric Theatre. Het adres: 214 West 43rd Street in New York City, New York

Harry Potter trein
Foto: Matt Donnelly via Amtrek Media Center

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met het Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen