Afrika OnlyCanada Only

Een must-visit in New York: de Harry Potter Store

Harry Potter winkel
Foto: Warner Bros. via New York City Tourism + Conventions
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Harry Potter-winkel Harry Potter New York is de enige flagship store in het teken van de populaire tovenaarsleerling. Je vindt er ’s werelds grootste verzameling Potter-producten onder één dak.

Voor fans van Harry Potter is de VS sowieso een beetje het beloofde land. Je vindt hier tenslotte niet één, maar twee versies van The Wizarding World of Harry Potter: in Universal Studios Hollywood én in het Universal Orlando Resort.

Maar als je voornamelijk komt voor memorabilia moet je ergens anders zijn. Bij Harry Potter New York, om precies te zijn.

📚 Meer over New York lezen? Check ons boek Amerika Stories, Vol. 1 voor een interview met Erik Mouthaan over NYC, een reportage over vintage shops in de stad en méér!

Harry Potter winkel
Foto: Warner Bros. via New York City Tourism + Conventions

Wat is Harry Potter New York?

Harry Potter New York is een winkel met meerdere verdiepingen aan merchandise uit zowel de Harry Potter– als de Fantastic Beasts-films. De gigantische zaak is onderverdeeld in vijftien gethematiseerde secties en verkoopt onder meer producten die alléén hier verkrijgbaar zijn.

De zaak is echter meer dan alleen een winkel. Je kunt er bijvoorbeeld ook jezelf een toverstaf aanmeten – of Hagrids schoenen aantrekken.

Harry Potter New York is daarnaast een aaneenschakeling aan photo opps. Ga bijvoorbeeld op de foto bij de ingang van het Ministry of Magic (die lift – weet je wel) of met een van de filmattributen die hier eveneens zijn te vinden.

🇺🇸 Lees ook Broadway Week in New York: 2 musicalkaartjes voor de prijs van 1

Harry Potter winkel
Foto: Warner Bros. via New York City Tourism + Conventions

Waar komt de zaak vandaan?

Harry Potter New York opende haar deuren op 3 juni 2021. Niet zo lang geleden, dus.

De keuze voor New York City is daarbij niet zo vreemd. De stad was de eerste keuze voor Warner Bros. Worldwide Retail Destinations. Vanwege het grote aantal potentiële bezoekers, maar ook wegens het feit dat New York relatief veel panden uit de jaren 1800 heeft. ‘Die passen meer bij het merk Harry Potter’, aldus Warner Bros.

Daar komt ook bij kijken dat in New York de musical Harry Potter and the Cursed Child wordt opgevoerd.

🚗 Huurauto nodig? Reserveer je auto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Harry Potter winkel
Foto: Warner Bros. via New York City Tourism + Conventions

Waar vind ik Harry Potter New York?

Je vindt Harry Potter New York aan 935 Broadway in New York City, New York. Dat ligt vlakbij het beroemde Flatiron Building.

Bron: NYC Tourism en Forbes