Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Tof: deze heetwaterbron ligt precies op de grens van Amerika en Mexico

Big Bend National Park - Evelyn Narciso
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en in tegenstelling tot wat je misschien verwacht, kun je gewóón naar de overkant zwemmen zonder dat er iemand om je paspoort vraagt.

Bryce Canyon National Park. Grand Canyon National Park. Yellowstone National Park. Zomaar wat voorbeelden van Amerikaanse natuurgebieden waar op jaarbasis behóórlijk wat reizigers neerstrijken.

Maar heb je ook weleens gehoord van Big Bend National Park? Deze bestemming wordt relatief niet veel bezocht – en daar valt wat voor te zeggen. Hij ligt tenslotte behoorlijk afgelegen – op zo’n vijf uur rijden van de steden El Paso en San Antonio.

Toch is het een aanrader om hier een stop te maken tijdens je roadtrip door Texas. Al is het maar doordat een van de bestemmingen binnen Big Bend ook meteen een van Amerika’s bijzonderste stops is.

[themify_layout_part id=34966]

Waar komt deze heetwaterbron vandaan?

Het gaat om de Hot Springs Historic Area. Een van de grootste – bij het gebrek aan een beter woord – attracties in het immense natuurgebied. 

Het was ooit een plaats waar in een ver verleden mensen naartoe kwamen om te genezen van malaria. Men dacht toen nog dat het hete water die ziekte kon doen verdwijnen. Vandaar dat er een heel badhuis omheen werd gebouwd.

Toen het gebied later werd veranderd in een nationaal park verkocht de eigenaar van het badhuis, ene J.O. Langford, het geheel aan de staat Texas. Die wisten ook wel beter en lieten het gebouw staan voor wat het was. 

Maar de heetwaterbronnen? Die zijn er natuurlijk nog gewoon en absoluut de moeite waard voor een korte dobbersessie.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe zit dat – met die grens?

Het meest bijzondere aan de Hot Springs is misschien wel het feit dat ze precies op de grens van Amerika en Mexico liggen.

Of grens

Er is eigenlijk helemaal geen grens. Je kunt in wezen naar Mexico zwemmen. Een behóórlijk contrast met bijvoorbeeld de strikte grensovergang tussen San Diego en Tijuana.

Sterker nog: soms zie je aan de overkant Mexicanen staan die in alle openheid hun waar verkopen. Het is overigens verboden om spullen van ze af te nemen. Dat dan weer wel.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik de Hot Springs?

Zien? Ga dan naar Big Bend National Park in Texas en rij naar de Hot Springs Historic Area. Het is ongeveer driekwart kilometer lopen vanaf de parkeerplaats.

[themify_layout_part id=34047]