Canada Only

Helaas: toch (nog) geen rechtstreekse KLM-vluchten naar Orlando en Miami

KLM - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

KLM had plannen om vanaf 31 oktober rechtstreeks naar zowel Orlando als Miami te vliegen. Dat idee is nu voorlopig van de baan.

Dat heeft te maken met het feit dat de Nederlandse regering de Verenigde Staten heeft uitgeroepen tot een oranje gebied – een zeer hoog risicogebied. Reizigers die terugkomen uit The States moeten daardoor tien dagen in quarantaine. Dat geldt voor gevaccineerde én ongevaccineerde reizigers.

De KLM noemt het Nederlandse besluit ‘een forste stap terug’. Ze verwachten daardoor een extra drempel voor reizigers die naar The States willen. 

Zodoende denkt KLM dat het nu nog geen zin heeft om te starten met rechtstreekse vluchten naar Orlando en Miami. De twee nieuwe bestemmingen zijn tot en met 26 maart 2022 uit het winterschema gehaald.

Dat doet het bedrijf overigens met tegenzin. ‘Gezondheid en het bestrijden van COVID-19 staan voorop’, stelt de KLM in een verklaring. ‘Maar de maatregelen die worden genomen, moeten wel effectief en proportioneel zijn. Het ziet ernaar uit dat andere EU-lidstaten, zoals Italië en Frankrijk, geen driedubbel slot op de deur zetten.’

[themify_layout_part slug=”leestips-florida”]

Las Vegas

Naast Orlando en Miami zou KLM deze winter ook naar Las Vegas vliegen. Van die drie bestemmingen was voor de KLM alléén Orlando nieuw: Miami en Vegas waren herintroducties.

De luchtvaartmaatschappij vliegt nog wel naar andere Amerikaanse bestemmingen, zoals New York City. Het tijdelijke stopzetten van de nieuwe routes brengt het aantal bestemmingen nu op negen in plaats van twaalf.

[themify_layout_part slug=”reistips-florida”]

Oranje reisadvies

Door het oranje reisadvies is de VS opnieuw aangemerkt als een zeer hoog risicogebied. Dat maakt voor de meeste reizigers nu nog niet uit: het land heeft tenslotte nog altijd een inreisverbod.

Maar mócht dit worden opgeheven, dan komen er een aantal regels bij.

Zo moeten Nederlandse reizigers zich vóór de terugreis in Amerika laten testen. Dat geldt ook voor gevaccineerde reizigers. Bij terugkomst in Nederland moet je verplicht in quarantaine.

Bronnen: TravelPro en Nederland Wereldwijd

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]