Afrika OnlyCanada Only

De herfst in New England zien? Hier moet je zijn!

Foto: New Hampshire Division of Travel & Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het najaar is begonnen en dan staan bepaalde regio’s van Amerika er werkelijk subliem bij. Dit zijn onze favoriete plekken voor de herfst in Amerika a.k.a. Fall Foliage.

New England, een regio die bestaat uit de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont, is niet de meest bezochte streek van het land. Veel reizigers verkiezen toch iets als Californië en het Zuidwesten boven deze bestemming.

Dat verandert behóórlijk wanneer de eerste herfstbladeren vallen, zo ongeveer halverwege september. New England kleurt dan dusdanig rood, oranje en geel dat nationale én internationale toeristen opeens wél de weg naar het Amerikaanse Oosten weten te vinden.

Dat gebeurt zelfs op dusdanig grote schaal dat men hier een naam aan dit soort bezoekers heeft gegeven: leaf peepers.

🛫 Tip van ons! New England bezoeken? Vlieg dan naar Boston óf naar New York City wanneer dat voordeliger is. De regio is hiervandaan goed te bezoeken.

Herfst in Amerika

Wat zijn de mooiste plekken om de herfst in Amerika te beleven?

Het is overigens absoluut geen schande om een leaf peeper te zijn. New England is namelijk een geweldige bestemming om tijdens de herfst te bezoeken.

Onze favorieten plekken? Wij gaan voor dit trio!

Acadia National Park in Maine

Acadia National Park (middelste foto) is eigenlijk het hele jaar de moeite waard, maar tijdens de herfst is dat nóg beter. De laatste keer dat wij hier waren, stonden er langs de toegangswegen borden die chauffeurs verboden om te stoppen. Téveel mensen maakten foto’s van de herfstkleuren…

Tip: verblijf in Bar Harbor om alvast in de sfeer te komen. Dit gezellige dorpje is namelijk de toegangspoort tot Acadia National Park.

Kancamagus Scenic Byway in New Hampshire

Is rijden méér je ding? Check dan de Kancamagus Scenic Byway (onderste foto): een deel van New Hampshire’s Route 112. Hij gaat door bossen en over bergen die in het najaar iconische kleuren aannemen.

Vermont

Voor zover het de staat Vermont betreft, hoeven we geen onderscheid tussen bestemmingen of roadtrips te maken. Deze hele staat is namelijk in de herfst een aanrader.

Ons advies? Pak de Scenic Route 100 Byway a.k.a. de Vermont Route 100. Deze trip kronkelt door de Green Mountains en passeert daarbij de meest scenic destinations van de staat.

🚗 Kortingscode! Huur je auto voor een roadtrip door New England en gebruik onze kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting.

Herfst in Amerika

Wanneer is de herfst in Amerika op zijn best?

Plannen om New England te bezoeken? Doe dat dan ergens tussen eind september en eind oktober om iets mee te krijgen van de Fall Foliage. De allerbeste tijd om te gaan is tussen begin en half oktober.

🇺🇸 Meer lezen? Check Amerika Only Magabook 6 voor verschillende reportages over New England.