Canada Only

Het Disney-park Epcot gaat VOLLEDIG op de schop. DIT moet je erover weten!

Epcot - Disney via WDW News-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Afgelopen weekend vond in Anaheim, Californië de D23 Expo plaats. Dit is dé jaarlijkse bijeenkomst waar Disney haar plannen voor de toekomst aan de grote klok hangt. Daaruit blijkt dat er met name in Florida’s Epcot het nodige gaat veranderen.

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]

Een themapark dat zich grotendeels op de toekomst richt? Dat mag eigenlijk nooit achterblijven. Daarom kondigde Bob Chapek, de grote baas van Disney Parks, Experiences & Products, op de meest recente D23 Expo aan dat het pretpark Epcot wordt aangepakt – en flink ook.

Een nieuwe parkindeling

Natuurlijk – bij dit soort uitbreidingen horen allerlei nieuwe attracties, shows en restaurants. Maar de basis van Epcot? Die wordt eveneens behoorlijk door elkaar gehusseld.

Momenteel bestaat Epcot uit twee parkdelen: Future World en World Showcase. World Showcase blijft een viering van cultuur, architectuur en tradities van verschillende landen. Maar Future World? Dat wordt opgedeeld in drie nieuwe parkdelen: World Celebration, World Nature en World Discovery.

World Celebration draait om de verbindingen die mensen hebben met de wereld om hen heen. World Nature is toegewijd aan het begrijpen en behouden van de natuur. Je vindt hier, na de grootschalige verbouwingen, het huidige The Land en The Seas – inclusief de attractie Soarin’.

World Discovery brengt verhalen over de wetenschap, de technologie en de ruimte tot leven.

Spraakmakende achtbaan

Maar zoals gezegd gaat deze herontwikkeling van Epcot ook gepaard met de nodige, nieuwe attracties. Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is misschien wel de meest spraakmakende van allemaal. Deze nieuwe rollercoaster neemt de plek in van het voormalige paviljoen Universe of Energy. Eenmaal af vind je hier onder meer de eerste, omgekeerde lancering óóit in een Disney-park.

Mary Poppins en Ratatouille

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is bij lange na niet de enige, upcoming attractie. Chapek kondigde namelijk ook Disney’s allereerste Mary Poppins-attractie aan. Als onderdeel van deze nieuwe ride gaan bezoekers terug in de tijd en stappen ze het huis van de familie Banks binnen, waar hun Mary Poppins-avontuur begint. Hoe dat er precies uitziet? Dat is dan weer niet bekend. We weten wél dat de attractie in het Groot Brittanië-paviljoen in de World Showcase komt te staan.

De attractie Remy’s Ratatouille Adventure wordt ietsje verderop geïnstalleerd – in het Franse paviljoen. Daarbij krimpen riders tot de grootte van chef-kok Remy en racen ze door Gusteau’s restaurant. En de ontwikkeling van deze attractie is ietsje verder dan de Mary Poppins-variant – misschien wel omdat ‘ie in een iets andere vorm ook in Disneyland Parijs staat. Er is zelfs al een soort van openingsmoment: de zomer van 2020. In dat jaar openen er in hetzelfde paviljoen ook een nieuw restaurant (La Crêperie de Paris) én het nieuwe Beauty and the Beast Sing-Along.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Moana

De derde Disney-film die een attractie in Epcot krijgt, is Moana. De naam? Journey of Water, Inspired by Moana. Niet geheel verrassend draait die rit, die zich afspeelt in een Hawaii-ish omgeving, compleet om water – meer specifiek de productie en reproductie ervan.

Grootste vuurwerkshow ooit

Om het feest compleet te maken, liet Chapek ook weten dat Disney in mei 2020 begint met de nieuwe vuurwerkshow HarmonioUS. Deze vuurwerkshow vindt plaats boven het water van de World Showcase Lagoon en is, volgens Disney zelf, het grootste avondspektakel dat ze ooit hebben gemaakt. De show viert hoe de muziek van Disney mensen over de hele wereld inspireert en belooft onder meer zwevende sets, ledpanelen, gechoreografeerde fonteinen, drones en meer.

Tot slot

Zijn dat alle nieuwigheden? Bijna. We weten ook dat de bestaande attractie Spaceship Earth een flinke metamorfose krijgt. Het exterieur – die grote, grijze bol – blijft intact, maar de binnenkant van de dark-ride wordt totaal vernieuwd. Spaceship Earth wordt bovendien voorzien van een uitkijkpunt, waarvandaan bezoekers uitzicht hebben over het hele park. Deze plek draagt de naam Dreamers Point.

Als allerlaatst krijgen zowel het Chinese als het Franse paviljoen in de World Showcase nieuwe films die worden vertoond in twee grote bioscoopzalen: Wondrous China en Canada Far and Wide. Oh – én Walt Disney krijgt een standbeeld. We houden je op de hoogte!

Epcot - Disney via WDW News-min
Foto: Disney via WDW News

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]