Afrika OnlyCanada Only

Het is bijna National Donut Day en dus komt de Amerikaanse Burger King met een Whopper Donut

Burger King - Mike Mozart
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je kunt ‘m onder meer in Los Angeles, New York City en Miami Beach proberen.

In Amerika barst het van de vreemde tradities en de zogenaamde food holidays zijn daarvan misschien wel hét voorbeeld. Zo’n beetje alle in The States populaire menu-items hebben een National Day. Donuts zijn geen uitzondering. Op vrijdag 1 juni viert het land National Donut Day.

Toegegeven, tot echte festiviteiten komt het niet. Wél geven zaken als Dunkin’ Donuts en Krispy Kreme flinke kortingen of komen ze met een speciale donut op de proppen. Maar deze actie van Burger King? Die zagen we niet aankomen…

Whopper Donut

Voor wie letterlijk een combi tussen een burger en een donut verwacht: helaas. De Whopper Donut is gewoon een hamburger, weliswaar in de vorm van een donut. En dat is eigenlijk maar goed ook.

Het gevaarte is dan ook meer een promotiestunt dan een daadwerkelijk menu-item. Niet alleen is de Whopper Donut alleen op 1 juni verkrijgbaar, ook geldt de actie voor slechts vijf filialen.

Mocht je wel in de buurt van de deelnemende vestigingen zijn: je kunt de Whopper Donut bestellen op een van déze adressen!

128 Tremont Street in Boston
1100-5th Street in Miami Beach
1601 N. Hacienda Boulevard in Los Angeles
327 West 42nd Street in New York City
2450 S 1990 W in Salt Lake City

Burger King - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Plannen om naar The States te gaan? Kijk hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor een huurauto!

De leukste Amerika-tips tweewekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan HIER in voor onze nieuwsbrief. Krijg je ook nog eens gratis het e-book ’20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen’!