Canada Only

Het Vrijheidsbeeld van héél dichtbij zien zónder te betalen? Pak de Staten Island Ferry!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Dé manier om van Manhattan naar Staten Island en andersom te reizen? Dat is ongetwijfeld de Staten Island Ferry. Met zo'n 22 miljoen passagiers per jaar is deze pont een van de meest gebruikte veerdiensten van heel Amerika – hoewel dat natuur niet alleen maar forenzen zijn.  De boot vaart namelijk direct langs het Vrijheidsbeeld en is daarom een perfect alternatief voor wie Lady Liberty van dichtbij wil zien, maar daar niet voor wilt betalen. En dat fantastische uitzicht over Manhattan krijg je er gratis bij!

Waar vind ik die pont?

De Staten Island Ferry vertrekt vanuit het zuiden van Manhattan. Je vindt de vertrekhal in de Whitehall Ferry Terminal tussen Whitehall Street en het Peter Minuit Plaza. Vertrek je vanaf Staten Island? Dan moet je bij de St. George Ferry Terminal aan Bay Street zijn.


Foto: Malcolm Brown via NYC & Company

Hoe vaak vaart de boot?

De Staten Island Ferry vaart 24 uur per dag om het halfuur. In het weekend wordt dit schema beperkt tot een keer per uur. Op drukke dagen vertrekt de boot vaker.

Hoe lang duurt de overtocht?

25 minuten – each way. Het loont om tijd uit te trekken voor de nodige veiligheidsmaatregelen voor vertrek.


Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

Is het écht gratis?

Ja – de Staten Island Ferry is een gouden tip voor iedereen die naar NYC gaat en het Vrijheidsbeeld van dichtbij wilt zien. De pont was overigens niet altijd gratis: vroeger moesten gebruikers een kleine vergoeding neerleggen.


Foto: Malcolm Brown via NYC & Company