Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Wij bezochten onlangs het prachtige Amerikaanse Zuiden: en dit zijn onze tips!

Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Onze redactrice Michelle is net terug van een prachtige reis naar het zuiden van Amerika, en ze is niet alleen teruggekomen met een souvenir van elke staat (alhoewel we gek zijn op die sleutelhangers), maar ze heeft een schat aan exclusieve tips meegebracht vanuit New Orleans, St. Francisville en Charleston!

Ze heeft haar avontuurlijke ziel losgelaten in de bruisende straten van New Orleans en genietend van de jazzmuziek die door de lucht zweefde. 

Vervolgens heeft ze de geheime plekjes ontdekt in St. Francisville, waar geschiedenis en natuur in perfecte harmonie samenkomen. 

En laten we het niet eens hebben over haar ontdekkingen in Charleston – de meest romantische steegjes, de meest verrukkelijke gerechten… en oh ja, de beste plekjes voor perfecte zonsondergangfoto’s!

➔ Lees ook New Orleans bezoeken? Dit vinden wij de beste tijden van het jaar

Michelle de Vos

Boek een ghost tour in New Orleans

Een ghost tour in New Orleans neemt je mee op een fascinerende reis door de spookachtige geschiedenis van de stad, met verhalen over geesten, legendes en mysteries. Onder leiding van deskundige gidsen verken je historische wijken en bezoek je bezienswaardigheden met een bovennatuurlijk tintje, zoals begraafplaatsen en spookhuizen.

Michelle de Vos

Drink een cocktail in het Sazerac House | Het Zuiden van Amerika tips

Sazerac House is een museum en distilleerderij in New Orleans, Louisiana, gewijd aan de geschiedenis en de kunst van cocktails, met de nadruk op de iconische Sazerac-cocktail. Je kan hier meer leren over het ontstaan van de cocktails, proeverijen van verschillende sterke dranken en demonstraties van cocktailbereiding.

het zuiden van amerika
Michelle de Vos

Struin over Frenchmen Art Bazaar

Op weg naar een jazz optreden op Frenchmen Street kan ik je aanraden om eerst een bezoekje te brengen aan Frenchmen Art Bazaar. Dit gebied staat vol met kleine kraampjes van lokale kunstenaars en ambachtslieden, variërend van schilderijen en sculpturen tot handgemaakte sieraden en ambachten.

Michelle de Vos

Slaap een nachtje in het Myrtles Plantation | Het Zuiden van Amerika tips

Myrtles Plantation, gelegen in St. Francisville, Louisiana, staat bekend als een van de meest spookachtige plantages in Amerika. Boek een rondleiding waarbij de legendarische geesten en mysteries van het landgoed worden verkend. Of blijf zelfs een nachtje in het landhuis slapen… als je dat durft!

het zuiden van amerika
Michelle de Vos

Bezoek het prachtige Rosedown Plantation in St. Francisville

Rosedown Plantation is een historische plantage in St. Francisville, Louisiana, bekend om zijn prachtige tuinen en antebellum architectuur. Het landgoed biedt inzicht in het leven op een plantage in de 19e eeuw en de Zuidelijke cultuur van die tijd. Niet alleen het huis is indrukwekkend, maar het heeft ook prachtige tuinen.

Michelle de Vos

Verken Cat Island in Louisiana | Het Zuiden van Amerika tips

Een aanrader in Louisiana is Cat Island National Wildlife Refuge. Op dit afgelegen eiland dichtbij het dorpje St. Francisville vind je een van de gróótste en oudste bomen van de VS (foto).

Let op voordat je gaat: vanwege de moerassige omgeving van het eiland kan het gebied moeilijk toegankelijk zijn na zware regenval.

Michelle de Vos

Dompel je in de geschiedenis van het International African American Museum in Charleston

Het International African American Museum in Charleston is een belangrijke instelling die de geschiedenis en cultuur van Afrikaans-Amerikanen belicht, met name hun rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten en de Atlantische slavenhandel.

Het museum bevindt zich op de historische locatie van Gadsden’s Wharf, waar veel Afrikaanse slaven voor het eerst voet aan wal zetten in de Amerikaanse koloniën. Het biedt een diepgaande en educatieve ervaring door middel van tentoonstellingen, programma’s en interactieve displays.

het zuiden van amerika
Michelle de Vos

Sluit de reis af met een rustig tourtje over de wateren van Kiawah Islands

Met een begeleide gids vaar je door de wateren van Kiawah Island. Deze rivier ligt op slechts 30 kilometer van de stad Charleston en vanuit de boot zie je hem op sublieme wijze. En wellicht spot je wel nog een dolfijn!

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel South.