Afrika OnlyCanada Only

Zoek

HIERRR vind je het oudste stadsdeel van San Francisco: Historic Jackson Street District

Jackson Square Historic District - Carol Highsmith via Visit California
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oké – voor Europese begrippen stelt het natuurlijk vrij weinig voor. Maar voor wie naar San Francisco gaat en tóch iets wil zien wat een béétje op historie lijkt: here it is.

Het Historic Jackson Street District beslaat een aantal straten rond Jackson Street en Pacific Street, ten oosten van Columbus Street. Na de aardbeving van 1906 lag een groot deel van San Francisco in as. Deze wijk was – wonder boven wonder – aan alle schokken en branden ontsnapt.

Dat kwam doordat het Jackson Street District relatief dichtbij zee lag en er direct bluswater voorhanden was. Daarnaast stond de wind gunstig én waren er veel brandweerlieden in de buurt. De bars in deze wijk hoorden namelijk bij hun favorieten…

Jackson Street District bezoeken

Nogmaals – voor Europese begrippen is het niet veel, maar in een stad als San Francisco zijn gebouwen van meer dan honderd jaar oud absoluut reden tot verbazing. Sla de wijk dan ook niet over tijdens je trip naar Californië. Je vindt het stadsdeel tussen Jackson en Pacific Street.

Wil je meer tips voor je trip naar San Francisco? Check de website Leven In SF!

Jackson Square Historic District 2 - Carol Highsmith via Visit California
Foto: Carol Highsmith via Visit California
Jackson Square Historic District - Carol Highsmith via Visit California
Foto: Carol Highsmith via Visit California

Amerika Only Magabook 4 Cover

Hét boek voor Amerika-fans!

Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers.  BESTELLEN KAN HIER!