Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Alle highlights zien van het Amerikaanse Diepe Zuiden? Zó doe je het!

Oak Alley Plantation - Unsplash

Maak met Riksja Travel een geweldige Deep South-rondreis door deze streek en ontdek New Orleans, het Great Smoky Mountains National Park, Elvis’ Graceland en nog veel meer.

Voor het eerst naar de Verenigde Staten? Dan achten we de kans groot dat je naar het Amerikaanse Westen trekt. Logisch, want dat is tenslotte de populairste én meest uiteenlopende regio van het land.

Maar als je dat allemaal al gezien hebt, zoek je wellicht naar iets heel anders. Misschien vind je Amerika’s Diepe Zuiden in dat geval interessant.

Deze streek is doordrenkt van Amerikaanse historie en cultuur. Muzieksteden als Nashville, Memphis en New Orleans vertellen je alles over het ontstaan van country, blues en jazz. 

Onderweg leer je op plaatsen als Oak Alley Plantation veel over Amerika’s slavernijverleden. En in musea als het National Civil Rights Museum word je op indrukwekkende wijze bijpraat over de strijd voor gelijke rechten.

Meer weten? Kijk dan hier voor info over de reis Swingend door de Deep South van Riksja Travel.

Atlanta - Unsplash
Boy Tijbosch |

Hoe kan ik zo’n Deep South-rondreis het beste maken?

Begin in Atlanta…

Een trip door het Amerikaanse Diepe Zuiden begint voor velen in Atlanta. Deze stad ligt namelijk centraal in de regio en biedt rechtstreekse vluchten van en naar Amsterdam.

Met die omschrijving doen we Atlanta zelf echter tekort. Hoewel stukken nieuwe en moderner dan bijvoorbeeld Nashville, heeft ATL zelf ook de nodige highlights. Het colamuseum World of Coca-Cola, bijvoorbeeld. En het Martin Luther King, Jr. National Historical Park, waar MLK is begraven.

Great Smoky Mountains National Park - Unsplash
Boy Tijbosch |

…rij daarvandaan naar Great Smoky Mountains National Park…

Reis vanuit Atlanta naar het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en Tennessee. Het is het meest bezochte nationale park van Amerika (we vermoeden dat de gratis entree daar iets mee te maken heeft), maar ook een van de mooiste. 

Sla een roadtrip over de Blue Ridge Parkway niet over en rij naar de vallei Cades Cove voor een vergrote kans op het spotten van een beer.

Deep South Rondreis - Unsplash
Boy Tijbosch |

…ga vervolgens richting Nashville en Memphis…

Rij vanuit het Great Smoky Mountains National Park naar twee typische muzieksteden: Nashville, waar alles om country draait, en Memphis – home of the blues. Skip vooral Elvis’ Graceland, het National Civil Rights Museum en de Sun Studio, waar Elvis zijn eerste platen opnam, niet. 

Sluit je avond af met een drankje langs het levendige Beale Street.

Deep South Rondreis - Unsplash
Boy Tijbosch |

…en vertrek daarna in de richting van New Orleans

Na Nashville en Memphis is het tijd voor misschien wel de meest muzikale stad van allemaal: New Orleans. Doe dat echter niet zonder twee bestemmingen te hebben bezocht.

Bestemming één is Natchez: een oude nederzetting aan de Mississippi waar je veel katoenvelden en plantagehuizen ziet. Bestemming twee is de Oak Alley Plantation: misschien wel het beroemdste plantagehuis van allemaal waar je meer komt te weten over Amerika’s slavernijverleden.

Deep South Rondreis - Unsplash
Boy Tijbosch |

Wat als ik ergens langer wil blijven dan een georganiseerde Deep South-rondreis mij aanbiedt?

De reis Swingend door de Deep South van Riksja Travel laat je alle hierboven hoogtepunten zien – in veertien dagen tijd.

We kunnen het ons desondanks voorstellen dat je op sommige plekken best iets langer wil blijven. Misschien wil je wat langer in New Orleans rondhangen om helemaal in de jazz te blijven. En mogelijk heb je niet genoeg aan één dag in Memphis.

Well – no worries. Je kunt bij Riksja Travel altijd je reis personaliseren aan de hand van zogenoemde bouwstenen. 

Meer weten? Kijk dan op de website van Riksja Travel voor méér info.