Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Highway 1: 5 bestemmingen die je NIET mag missen tijdens je road trip

Santa Barbara
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In mei 2017 moest Amerika’s allermooiste route noodgedwongen sluiten, nadat een modderstroom een deel van Highway 1 volledig bedekte met een laag modder en rotsen. Maar goed. Dat was toen. De route is sinds zomer 2018 gewóón weer open voor reizigers die houden van een prachtige road trip langs de kust – iedereen, dus. Dit zijn de highlights die je niet mag overslaan!

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”californie2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”californie2″ type=”ticketlinks”]

Monterey Bay Aquarium 3 - Andreas Hub via Visit California
Foto: Andreas Hub via Visit California

Monterey

Monterey is een van de leukste plaatsjes die je tegenkomt wanneer je Highway 1 van San Francisco naar Los Angeles, of andersom, rijdt. Er is veel te zien, maar de meeste must sees liggen vlak bij elkaar, waardoor je Monterey binnen één dag goed te doen is.

De Fisherman’s Wharf Monterey, bijvoorbeeld. Een stuk minder toeristisch dan zijn naamgenoot in San Francisco, maar ook erg populair en sfeervol, mede dankzij de vele neon signs en marktkraampjes. Een andere to do is het wereldberoemde Los Angeles – thuis voor een van de grootste waterbassins ter wereld.


Bixby Bridge

Deze brug mag je niet missen, maar kun je ook niet missen. Je rijdt er namelijk standaard overheen wanneer je de reguliere versie van Highway 1 rijdt. Vergeet niet om even uit te stappen om deze bekendste brug van Californië (hoewel – Golden Gate Bridge…) vast te leggen. Dat kan aan beide kanten van de weg, maar wij raden de kant aan die niet aan de oceaan ligt. Hier vind je namelijk kleine trails waarvandaan je een nóg beter uitzicht hebt.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

McWay Falls

Big Sur is de naam van het Californische natuurgebied waar de Highway 1 dwars doorheen gaat. Je vindt hier verschillende highlights, zoals het Julia Pfeiffer Burns State Park en Big Sur State Historic Park. Onze favoriet? McWay Falls. Een waterval die ooit water naar de zee bracht, maar door een aardverschuiving nu uitkomt op het strand.


Morro Bay

Morro Bay is, net als Monterey, een sfeervol kuststadje. Je vindt hier weliswaar geen Fisherman’s Wharf of een wereldberoemd aquarium, maar simpelweg naar de zee staren is hier al een minstens zo bijzondere must do. Hier zie je gegarandeerd otters en zeeleeuwen – en bovendien kun je even fotogenieke als gigantische Morro Rock moeilijk missen.


Santa Barbara
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Santa Barbara

Nu ligt Santa Barbara niet per se aan het deel van Highway 1 dat zo geroemd wordt, maar als je toch bezig bent, is het maar een klein stukje doorrijden naar deze gezellige stad en dé place to be voor een lunch op weg naar Los Angeles.

Maar er is meer. Plaatsjes als Malibu en Huntington Beach liggen niet heel ver weg en zijn ook zeker de moeite waard. En als je écht geen genoeg van Highway 1 krijgt, kun je altijd doorrijden tot het officiële eindpunt: Dana Point.

Wil je Highway 1 zelf zien? Kijk dan hier voor het aanbod Californië-reizen van verschillende aanbieders.

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”californie2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”californie2″ type=”ticketlinks”]